Antena 3 CNN Actualitate Dobrițoiu a retras cele peste 800 de grade acordate ilegal în perioada 2010-2012. De la Kovesi, Turcescu, la Hagi

Dobrițoiu a retras cele peste 800 de grade acordate ilegal în perioada 2010-2012. De la Kovesi, Turcescu, la Hagi

Dobrițoiu a retras cele peste 800 de grade acordate ilegal în perioada 2010-2012. De la Kovesi, Turcescu, la Hagi
Sursa foto: Foto. Antena3
04 Noi 2012   •   19:06

Ministrul Apărării retrage gradele acordate ilegal în perioada 2010 - 2012. Mai bine de 800 de persoane sunt afectate de această decizie. 
 
Conform unui comunicat al MApN, "au fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor".

De asemenea, ca "urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobritoiu , pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din MApN, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012 în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995" .


În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”,  Mihai Gâdea a prezentat o listă care conţinea nume sonore din viaţa politică românească, avansate în diferite grade în Armată, de fostul ministru al Apărării Naţionale Gabriel Oprea.

Lista conţinea nume de politicieni, foşti miniştri, primari, preşedinţi, jurnalişti, având ca apartenenţă politică PDL.


Vezi aici situaţiile nominale cu persoanele care au beneficiat de avansări sau acordări de grade în rezervă, în cazul cărora s-au constatat nereguli:


Ştire în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: Corneliu Dobritoiu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close