Antena 3 CNN Actualitate Dorin Cioabă: Am ajuns pe mâna traficanţilor. Nu pot ridica trupul tatălui meu de la morga spitalului decât după ce achit o factură de 350.000 de dolari

Dorin Cioabă: Am ajuns pe mâna traficanţilor. Nu pot ridica trupul tatălui meu de la morga spitalului decât după ce achit o factură de 350.000 de dolari

Dorin Cioabă: Am ajuns pe mâna traficanţilor. Nu pot ridica trupul tatălui meu de la morga spitalului decât după ce achit o factură de 350.000 de dolari
de S.T.    |    18 Aug 2013   •   18:16
Florin Cioabă a murit în această dimineaţă, la vârsta de 58 de ani, în spitalul din Antalya unde a fost operat cu o zi în urmă.

Fiul lui Florin Cioabă spune că unitatea medicală a emis o factură de 350.000 de dolari pentru spitalizare şi operaţie, sumă pe care el şi familia lui nu o pot acoperi.

Dorin Cioabă a mai spus că nu poate ridica trupul tatălui său de la morga spitalului decât atunci când factura va fi plătită.

"După ce am aflat această veste tristă, ne vedem şantajaţi şi manipulaţi de oamenii de aici. Au venit la noi la hotel şi ne-au spus că dacă noi nu plătim banii ăia trupul neînsufleţit al tatălui meu nu va ajunge în România. Am sunat pe ambasadorul României şi mi-a spus că nu are ce să facă. Şantajul continuă. Vrem să apelăm la Ministerul de Externe, care trebuie să ne protejeze datorită faptului că suntem cetăţeni ai României şi aveam aceleaşi drepturi chiar dacă suntem ţigani", a spus Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor Florin Cioabă.

"Prima dată ne-au cerut 90.000 de dolari, apoi 150, după aceea 250 de mii şi apoi 350 de mii de dolari. Şi nu m-am opus niciodată. Am zis să dacă banii ăştia îl salvează pe tata, e ok. Nu-i am, dar mă duc şi fac rost. Nu au rezolvat nici problema, ba chiar ne-au trimis vorbă să ne şantajeze", a continuat Dorin Cioabă.

"Nu vreau să plătim banii aceştia. Vreau să mă ajute statul român să recuperăm şi banii pe care i-am dat. Pentru două zile cât l-au ţinut pe tatăl meu la terapie, eu cred că 15.000 de euro e foarte mult. Tatăl meu este asigurat în România", a mai spus fiul lui Florin Cioabă.

Rudele lui Cioabă vor să ajungă în România.

"Cerem să plecăm de urgenţă din ţara asta. Noi nu cerem altceva. Vrem să ajungem cu trupul tatălui meu în România, să nu ne lase aici de izbelişte pe mâna traficanţilor. Ne solicită sume de bani ca să putem pleca de aici", a spus fiul autointitulatului rege al romilor.

Vezi mai sus un interviu în exclusivitate, filmat în urmă cu puţin timp.

Citeşte şi:

Vestea morţii lui Florin Cioabă a cutremurat întreaga comunitate romă de la Sibiu

Sicriu de lux pentru Florin Cioabă. Reprezentant firmă pompe funebre în Antalya: "Vor totul de calitate"

"Urmează 30 de zile de doliu şi funeralii cum nu s-au mai văzut". Iată CINE ÎI VA URMA LA TRON lui Florin Cioabă

Băsescu: Dumnezeu să-l ierte pe Florin Cioabă. Condoleanţe familiei şi etniei

Elena Băsescu, despre Florin Cioabă: Dumnezeu să-l odihnească şi să-l primească în Împărăţia Sa!

PDL: Florin Cioabă, un exemplu de lider comunitar, un promotor al identităţii rome, un modernizator

PSD transmite condoleanţe familiei Cioabă

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close