Antena 3 CNN Actualitate Dosarul judecătoarelor acuzate de luare de mită: Avocata Silinescu Gherbovan, urmărită penal

Dosarul judecătoarelor acuzate de luare de mită: Avocata Silinescu Gherbovan, urmărită penal

Dosarul judecătoarelor acuzate de luare de mită: Avocata Silinescu Gherbovan, urmărită penal
Sursa foto: Foto: .progressivestates.org
07 Oct 2011   •   14:06

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva avocatei Silinescu Gherbovan, în dosarul în care au fost percheziţionate locuinţele a două judecătoare.

Avocata Claudia Silinescu Gherbovan a fost audiată, vineri, timp de patru ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Aceasta s-a prezentat la DNA, pentru a fi audiată în cazul judecătoarelor Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu. La ieşirea din sediul DNA, avocata nu a dorit să facă declaraţii presei.

J
oi seară, procurorii DNA au percheziţionat locuinţa judecătoarei Gabriela Bârsan, preşedinta Secţiei Contencios Administrativ de la Înalta Curte de Casaţie, suspectată de luare de mită. Alături de Gabriela Bârsan, în Ancheta DNA este vizată şi Iuliana Puşoiu, de la Secţia de Contencios a instanţei supreme.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Gabriela Bârsan este cercetată pentru că ar fi primit de la avocata Silinescu Gherbovan cadouri constând în excursii în străinătate şi folosirea, de către fiul judecătoarei, a unui apartament în Paris al avocatei.

Avocata reprezintă un om de afaceri care avea mai multe litigii la Secţia de Contencios a ICCJ.

Gabriela Bârsan este soţia judecătorului român Corneliu Bârsan la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), de la Strasbourg.


×
Subiecte în articol: avocata urmarire penala mita
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close