Antena 3 CNN Actualitate Parlamentul bate matematica. Aviz negativ pentru urmărirea penală a ministrului Vosganian, deşi votul a fost egal

Parlamentul bate matematica. Aviz negativ pentru urmărirea penală a ministrului Vosganian, deşi votul a fost egal

Parlamentul bate matematica. Aviz negativ pentru urmărirea penală a ministrului Vosganian, deşi votul a fost egal
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    01 Oct 2013   •   20:15
Update - Comisia juridică a Senatului a dat aviz negativ, marţi, la solicitarea procurorului de începere a urmării penale a ministrului Economiei, Varujan Vosganian, deşi votul în comisie a fost de 5 la 5. 
 
Liberalul Vosganian este cercetat pentru subminarea economiei naţionale, dar susţine că este nevinovat. 

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

_____________________________________

Ştirea iniţială 15.39

Jumătate dintre senatorii prezenţi la şedinţa Comisiei Juridice au votat pentru aprobarea cererii procurorului general privind începerea urmăririi penale împotriva ministrului Varujan Vosganian, iar cealaltă jumătate s-a pronunţat împotriva solicitării.

Cazul urmează să meargă în plen, informează Mediafax.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a fost audiat astăzi la Comisia juridică a Senatului, în legătură cu solicitarea procurorului general al Parchetului ICCJ privind declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator în actuala legislatură, şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu sunt acuzaţi, potrivit procurorilor, că în perioada în care au fost miniştri ar fi aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi ar fi folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC Interagro SA, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close