Antena 3 CNN Actualitate Face bani frumoşi de pe urma celor care nu cunosc regulile gramaticale. Tânăra care a transformat pasiunea pentru lingvistică într-o afacere

Face bani frumoşi de pe urma celor care nu cunosc regulile gramaticale. Tânăra care a transformat pasiunea pentru lingvistică într-o afacere

Face bani frumoşi de pe urma celor care nu cunosc regulile gramaticale. Tânăra care a transformat pasiunea pentru lingvistică într-o afacere
28 Mar 2013   •   20:26

O tânără pasionată de gramatică scoate bani frumoşi de pe urma celor care nu ştiu exact câţi "i" sunt în ..."deşi".  Violeta Ieremie oferă consiliere celor care vor să-şi corecteze greşelile de scris sau de vorbire. Trăieşte bine de pe urma afacerii. Are un blog unde predă lecţii de gramatică. Iar luna viitoare va deschide şi un atelier de scris.

Nu-i critică şi le răspunde tuturor. Violeta Ieremie petrece ore în şir în faţa calculatorului. Azi, avea mai bine de o mie de mesaje pe email. Atunci când nu le scrie oamenilor, corectează cărţi sau dă meditaţii. Gramatica e marea ei pasiune şi a găsit o metodă de a trăi de pe urma limbii române.

Prima dată şi-a corectat colegii şi cunoştinţele, iar în urmă cu un an a mers la un curs de business ca să afle cum poate să-şi deschidă o afacere, fără să renunţe la marea ei pasiune: gramatica.

Câteva luni nu a primit nici măcar un mesaj. Dar nu a renunţat şi la scurt timp a fost contactată de o tânără din Suedia care a vrut să înveţe limba română. Apoi, doritorii au fost tot mai mulţi.

Nici nu e de mirare că afacerea Violetei merge atât de bine. Peste trei sferturi dintre elevii români sunt sub pragul alfabetizării, arată cele mai recente studii. 

Aşadar, gramatica limbii române e plină de capcane, iar mulţi dintre elevi nu se obosesc să înveţe nici măcar noţiunile elementare. Chiar şi la capitotul citit stau rău. Mai bine de jumătate dintre elevi se află la un nivel critic, în privinţa lecturii.







×
Subiecte în articol: gramatica
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close