Antena 3 CNN Actualitate Fratele lui Nicu Gheară, reţinut în dosarul furturilor de carduri. Reţeaua a furat 2.000.000 euro

Fratele lui Nicu Gheară, reţinut în dosarul furturilor de carduri. Reţeaua a furat 2.000.000 euro

Fratele lui Nicu Gheară, reţinut în dosarul furturilor de carduri. Reţeaua a furat 2.000.000 euro
Sursa foto: Foto: thefinanceleader.com
de M.Z.    |    29 Mar 2013   •   07:10
Update 09.07 - Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Oragnizată şi Terorism (DIICOT) au emis peste 20 de ordonanţe de reţinere în dosarul falsificatorilor de carduri în urma audierilor maraton începute joi, între reţinuţi aflându-se şi Constantin Gheară, potrivit unor surse judiciare, informează Mediafax.
__________________________________________

Fratele lui Nicu Gheară, Constantin, şi finul omului de afaceri, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, vineri dimineaţă, în dosarul falsificatorilor de carduri.

Alături de el, alte 18 persoane au primit ordonanţe de reţinere, iar audierile de la DIICOT nu s-au terminat nici la această oră.

Reţeaua care a furat din bancomate 2.000.000 de euro era condusă de fratele şi finul lui Nicu Gheară. Alături de ei, alte aproape 100 de persoane sunt anchetate, după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au verificat 85 de locuinţe din ţară.

Percheziţii s-au făcut însă şi în Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Republica Dominicană.

Hoţii copiau informaţiile bancare confidenţiale de pe cardurile introduse în bancomate din ţări precum Germania, Elveţia sau Austria şi le imprimau apoi pe carduri false pe care le foloseau ca să retragă bani în Japonia, Statele Unite ale Americii, Iordania sau Nepal. Circa două milioane de euro au reuşit să fure în acest fel.

Liderii grupării sunt toţi români: Constantin Gheară - zis Tică, Romeo Ursu - zis Boenică, Lucian Ghiuri şi Relu Şerban, toţi cu legături în lumea interlopă.

Dintre liderii grupării, singurul pe care nu l-au găsit procurorii este Boenică. Interlopul se află în Iordania şi nu poate fi extrădat. Acesta le-a lăsat însă un mesaj pe Facebook anchetatorilor din România:

"Băi, autorităţi române. Nu mai minţiţi poporu' cu televizoru'. Aici sunteţi zero. Nu aveţi ce să-mi faceţi. Nu puteţi să vă spălaţi ruşinile şi incompetenţa cu minciuni! Vreau pe această cale să le transmit fanilor mei (hahahahah) că sunt bine, sănătos şi o să vă trimit poze din paradisul exotic de unde sunt". (Sursa: Facebook)



Falsificatorii de carduri sunt monitorizaţi de SRI de aproape trei ani. Autorităţile din România colaborează însă în acest dosar şi cu FBI, Europol, precum şi cu investigatori din Germania, Marea Britanie sau Spania.













×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close