Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Oprea, proslăvit într-o revistă editată pe bani publici de ministerul pe care-l conduce

Gabriel Oprea, proslăvit într-o revistă editată pe bani publici de ministerul pe care-l conduce

Gabriel Oprea, proslăvit într-o revistă editată pe bani publici de ministerul pe care-l conduce
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    21 Noi 2011   •   20:36

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a ajuns să fie proslăvit într-o revistă editată pe bani publici de către ministerul pe care-l conduce. În ultima perioadă, "Observatorul militar" publică numai mesaje de laudă de la pensionarii militari pentru Oprea, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

Gabriel Oprea ar putea fi uşor confundat cu un lider PCR, dacă ar fi să judecăm după mesajele de adulaţie care îi sunt dedicate în săptămânalul „Observatorul militar".

Printre articolele legate de Poliţia Aeriană şi succesul mondial al echipei feminine de spadă, răsar scrisori pline de gratitudine ale pensionarilor care-i mulţumesc ministrului cu lacrimi în ochi. Un astfel de episod s-a întâmplat în septembrie 2011, când militarii în rezervă, cu pensii sub 3.000 de lei, primeau o scrisoare semnată de ministrul Apărării care îi anunţa că de la 1 ianuarie 2012, pensiile lor vor fi majorate.

Stimate domnule ministru al apărării naţionale, să nu vă supăraţi, scrisoarea dumneavoastră m-a determinat să afirm cu curaj că dumneavoastră meritaţi pe deplin să fiţi exemplul demn de urmat de toţi conducătorii din ţară".

Între două mesaje, tronează fotografii impunătoare cu Gabriel Oprea.

Am onoarea să vă salut cu deosebit respect, domnule ministru, şi să-mi exprim marea mea recunoştinţă, cât şi a celor 700 de pensionari militari ce compun filiala Vâlcea, care în adunările noastre generale vă aduc mulţumiri".

Îi mai scrie un militar în rezervă ministrului Oprea.

Când am primit scrisoarea dumneavoastră, îmi plângeam soţia decedată pe data de 27.08.2011. Cu toată durerea şi întristarea din sufletul meu, am fost surprins şi impresionat de cuvintele din această scrcisoare".

Iar recunoştinţa pensionarior militari nu se opreşte aici.

Această scrisoare m-a bucurat mai mult decât o decoraţie şi, ca atare, o voi pune în ramă şi o să o păstrez la loc de cinste lângă fotografia măicuţei mele pe care am venerat-o".

Jurnaliştii de la Adevărul scriu că toată această odă săptămânală închinată lui Gabriel Oprea scoate din bugetul MApN aproximativ 95.000 de euro anual. Potrivit datelor furnizate de către Ministerul Apărării Naţionale, "Observatorul militar" se tipăreşte în 13.000 de exemplare pe ediţie, a câte 24 de pagini.

 


 

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close