Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Traian Băsescu a încercat să exercite o presiune psihică asupra mea

Gabriela Firea: Traian Băsescu a încercat să exercite o presiune psihică asupra mea

Gabriela Firea: Traian Băsescu a încercat să exercite o presiune psihică asupra mea
18 Mar 2015   •   12:49

Gabriela Firea spune că se aşteaptă la noi atacuri din partea fostului preşedinte al României. Senatorul PSD este convinsă că judecătorii vor face dreptate în acest caz şi nu are nicio îndoială că Traian Băsescu a vrut să o şantajeze şi să o umilească pentru că era membru al comisiei Nana.

Gabriela Firea a declarat că Traian Băsescu a încercat să pună presiune psihică asupra sa, atunci când a spus că ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă.

"A fost o presiune psihică pe care domnia sa a încercat să o exercite asupra mea în calitate de membru şi comunicator al comisiei de anchetă Nana, în care era vizată şi parte din familia domniei sale”, a declarat Gabriela Firea.

"Consider că intenţia sa a fost clară, aceea de a ameninţa şi şantaja un senator al României şi de a umili un cetăţean al acestei ţări. Într-o democraţie, aşa cum ne dorim să fim, aceste fapte sunt pedepsite de lege şi anchetatorii vor decide care să fie această pedeapsă", a adăugat senatorul.

Referitor la declaraţia lui Tiberiu Niţu, potrivit căreia Traian Băsescu a încercat să exercite presiune în dosarul Nana, Gabriela Firea a spus că "nu mă mai miră nimic". "Aşa cum a fost în stare ca, în ajunul audierii domniei sale la Parchet, să iasă public şi în continuare să mă umilească, să mă ridiculizeze, să-mi atribuie diminutive din zona ridicolului şi, de asemenea, să-mi pună în cârcă aşa numite fapte comerciale ilegale (...), mă aştept ca mâine să iasă cu declaraţii şi mai răsunătoare", a spus senatorul.

Traian Băsescu a fost audiat miercuri la Parchetul General, în calitate de suspect, în dosarul Gabrielei Firea. Este pentru prima oară, după 10 ani, când Băsescu ajunge în faţa anchetatorilor.

Tiberiu Niţu a declarat astăzi că Traian Băsescu a încercat să intervină în dosarul Nana, după instituirera sechestrului pe terenuri. Fostul preşedinte a telefonat la cabinetul lui Tiberiu Niţu după instituirea sechestrului. Procurorul general spune însă că a refuzat o discuţia cu Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close