Antena 3 CNN Actualitate Tiberiu Niţu: Traian Băsescu a sunat la cabinetul meu după sechestrul de la Nana

Tiberiu Niţu: Traian Băsescu a sunat la cabinetul meu după sechestrul de la Nana

Tiberiu Niţu: Traian Băsescu a sunat la cabinetul meu după sechestrul de la Nana
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Mar 2015   •   10:59

Traian Băsescu a încercat să intervină la procurorul general după instituirera sechestrului pe terenurile de la Nana.Tiberiu Niţu a declarat în această dimineaţă că fostul preşedinte a telefonat la cabinetul său după instituirea sechestrului. Procurorul general spune însă că a refuzat o discuţia cu Traian Băsescu.

Întrebat dacă Traian Băsescu l-a sunat după ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, procurorul general al României a spus cã fostul preşedinte "a sunat la cabinet". Întrebat ce anume a cerut Bãsescu, Niţu a rãspuns: "Nu eu vă pot răspunde, cel care iniţiază un apel ştie de ce-l iniţiază şi pentru ce. (...). Nu am avut nicio discuþie cu dumnealui".

În dosarul Nana, anchetatorii au pus sub sechestru mai multe bunuri mobile şi imobile, dar şi un teren de 735 de hectare, în cazul căruia procurorii au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal. Din cele peste 700 de hectare puse sub sechestru de PICCJ face parte şi terenul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu.

Băsescu a fost audiat miercuri la Parchetul General în calitate de suspect, în dosarul Gabrielei Firea. Este pentru prima oară, după 10 ani, când Băsescu ajunge în faţa anchetatorilor.

×
Subiecte în articol: Tiberiu Niţu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close