Antena 3 CNN Actualitate Gălăţenii "cutremuraţi", la capătul răbdării: Să vină din străinătate, să ne spună ce se întâmplă

Gălăţenii "cutremuraţi", la capătul răbdării: Să vină din străinătate, să ne spună ce se întâmplă

Gălăţenii "cutremuraţi", la capătul răbdării: Să vină din străinătate, să ne spună ce se întâmplă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Oct 2013   •   21:19

Gălăţenii din localitatea Izvoarele par să fi ajuns la capătul răbdării. Speriaţi de cele peste 100 de cutremure din ultimele 12 zile, oamenii cer acum ajutor din străinătate, după ce specialiştii noştri nu au încă un răspuns la această situaţie.

"Dacă ai noştri sunt aici de o săptămână şi nu ştiu ce se întâmplă, să vină cineva din străinătate", a cerut o localinică din Galaţi.

Apelul femeii a fost prezentat sâmbătă, în emisiunea Panorama, de la Antena 3.

Oamenii sunt speriaţi de şirul de seisme care nu le mai dau pace şi spun că la cei 80 de ani pe care îi au nu s-au mai întâlnit până acum cu o aşa situaţie.

O echipă de specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă este la Izvoarele, ca să-i consilieze pe localnici şi autorităţi. 
 
Specialiştii au mers din poartă în poartă, să vadă cum arată casele oamenilor, după cele 11 zile în care pământul s-a cutremurat. 
 
Locuitorii din Izvoarele au mers cu mic cu mare la biserică şi s-au rugat să nu se mai cutremure pământul sub ei.
 
Cutremurele în serie şi bubuiturile sunt provocate de mişcările tectonice ale unei falii care s-a reactivat în ultimele zile. Asta spun specialiştii Institutului de Fizică a Pământului, care elimină astfel varianta unei alunecări de teren sau a unei pungi de gaz, cum s-a speculat pînă acum. 

Citeşte şi Documentul care dezvăluie cauza celor 87 de cutremure din Galaţi, prezentat la Sinteza Zilei


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close