Antena 3 CNN Actualitate George Becali, condamnat la 3 ani de ÎNCHISOARE cu suspendare

George Becali, condamnat la 3 ani de ÎNCHISOARE cu suspendare

George Becali, condamnat la 3 ani de ÎNCHISOARE cu suspendare
Sursa foto: Foto: arhivă Antena 3
de S.T.    |    11 Feb 2013   •   14:19

Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a luat, luni, decizia finală în dosarul în care omul de afaceri George Becali este acuzat că a ordonat sechestrarea mai multor persoane după ce acestea i-au furat autoturismul.

Completul de 5 judecători a decis ca George Becali să fie condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, deşi procurorii au cerut condamnarea la 11 ani şi şase luni de închisoare cu executare a omului de afaceri.

Potrivit procurorilori, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui "comando urban" în sensul că s-au folosit arme de foc, au existat urmăriri şi accidentări în trafic, răpiri şi violenţă.

Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare în cazul lui Gigi Becali pe o perioadă de opt ani, timp în care acesta va trebui să respecte mai multe obligaţii ce îi vor fi impuse de serviciul de probaţiune din zona domiciliului său.
   
Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila şi Marcel Popa au fost condamnaţi tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de opt ani.
   
Romulus Dumitrescu a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru trei fapte de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, şi pedeapsa acestuia fiind suspendată.
   
Decizia în dosarul sechestrării de persoane este definitivă.


×
Subiecte în articol: George Becali
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close