Antena 3 CNN Actualitate Gerul a închis 373 de şcoli din ţară. Care sunt judeţele cele mai afectate

Gerul a închis 373 de şcoli din ţară. Care sunt judeţele cele mai afectate

Gerul a închis 373 de şcoli din ţară. Care sunt judeţele cele mai afectate
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    03 Feb 2012   •   11:40

Cursurile au fost suspendate în 373 de unităţi de învăţământ din 29 de judeţe din ţară, informează un comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei.

Din cele 29 de judeţe, 18 înregistrează maximum 10 unităţi de învăţământ în care nu se susţin cursuri, în timp ce, în restul, problemele sunt mai mari.

Printre judeţele în care s-au suspendat cursurile sunt Buzău (84 de unităţi de învăţământ), Alba (51 de unităţi de învăţământ), Botoşani (47 de unităţi de învăţământ), Suceava (30 de unităţi de învăţământ) şi Constanţa (26 de unităţi de învăţământ).

Şi în Bucureşti, două grădiniţe din Capitală nu îşi desfăşoară activitatea din cauza unor probleme apărute la alimentarea cu gaze.

În 13 judeţe din ţară, activitatea unităţilor de învăţământ nu este afectată de temperaturile scăzute şi se desfăşoară în mod normal.

Potrivit reglementărilor din domeniul educaţiei, în cazuri deosebite (calamităţi naturale, temperaturi extreme etc.), inspectoratele şcolare judeţene iau deciziile care se impun privind funcţionarea unităţilor de învăţământ, în conformitate cu situaţiile raportate de către şcoli, iar cursurile neefectuate vor fi recuperate conform unui grafic stabilit de către conducerile şcolilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben, conform căreia în perioada 3 februarie, ora 10,00 - 5 februarie, ora 20,00, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 cm, în special în zonele de deal şi de munte.

În prezent se află în vigoare atenţionarea cod portocaliu de ger, emisă de ANM pe 30 ianuarie, care va expira vineri.


×
Subiecte în articol: ger frig şcoli scoli inchise cursuri
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close