Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, un alt om după primele cinci luni petrecute după gratii

Gigi Becali, un alt om după primele cinci luni petrecute după gratii

Gigi Becali, un alt om după primele cinci luni petrecute după gratii
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Oct 2013   •   16:05

Se roagă şi citeşte cărţi religioase. Uneori mai face sport. Acesta este programul lui Gigi Becali din fiecare zi de detenţie. Prietenul lui, Ion Menciu, de curând eliberat de la Jilava, povesteşte cum încearcă Becali să-şi facă zilele mai uşoare în închisoare. Recunoaşte însă cât de mult l-au schimbat pe şeful Stelei cele 5 luni de privare de libertate.

În tot acest timp petrecut în închisoare, Becali a făcut nenumărate drumuri şi cereri căte instanţe. Nici problemele din penitenciar nu l-au ocolit. A fost pedepsit pentru că a folosit cartela telefonică a unul alt deţinut. Deţinut care i-a fost şi martor în procesul în care contestă sancţiunea.

Trecerea timpului în detenţe a lasă urme chiar şi când vine vorba despre un om care pare puternic.  A pierdut momente importante din viaţa familiei sale. Majoratul fiicei şi  moartea mătuşii sale. Rugăciunea însă îl ţine mereu optimist.

Prietenia cu Ion Menciu l-a ajutat pe şeful Stelei să desfăşoare şi alte activităţi în penitenciar. 

Fotbalul este la loc de cinste în Penitenciarul Jilava. Patronul din Ghencea nu pierde niciun meci al echipei sale.

Cel mai mult l-au suprat însă meciurile cu cei de la conducerea penitenciarului, pe care îi acuză că îl neîntreptăţesc.

Gigi Becali mai are de ispăşit 2 ani şi jumătate din pedeapsa de 3 ani primită în dosarului schimbului de terenuri cu MApN. Asta dacă nu va beneficia de eliberare condiţionată. Oricum, fostul europarlamentar nu stă cu mâinile în sân. Şi-a pus avocaţii să îi susţină nevinovăţia la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close