Antena 3 CNN Actualitate Grevă la CFR şi protest de amploare al sindicaliştilor, pe 16 martie

Grevă la CFR şi protest de amploare al sindicaliştilor, pe 16 martie

Grevă la CFR şi protest de amploare al sindicaliştilor, pe 16 martie
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Mar 2011   •   13:14
Grevă la CFR în ziua în care se votează moţiunea de cenzură pe codul muncii. Trenurile nu vor circula timp de două ore miercurea viitoare, când este anunţat şi un protest de amploare în faţa Parlamentului. Liderii de sindicat ameninţă că vor aduce 60.000 de oameni în Piaţa Constituţiei. 

Greva de avertisment de la CFR va avea loc miercuri, între orele 7.00 şi 9.00. La protest vor participa sindicaliştii din Federaţia Mişcare Comercial. În aceeaşi zi, va fi organizat un miting de amploare în Bucureşti.

Trenurile nu vor circula timp de două ore, în 16 martie, au anunţat sindicaliştii de la Federaţia Mişcare Comercial. Mitingul CFR-iştilor are loc în aceeaşi zi în care şi celelalte confederaţii sindicale vor organiza un miting în Capitală.

Acţiunea de protest a fost decisă, joi, în cadrul Consiliului Naţional al organizaţiei, infomează preşedintele Federaţiei Mişcare - Comercial, Gheorghe Frăţică. Greva de avertisment va avea loc între orele 7.00 şi 9.00.
 


"Noi suntem în conflict deschis, dar până pe 16 martie putem semna contractele şi astfel să anulăm greva. Ne vom întâlni azi şi cu colegii de la celelalte federaţii pentru a încerca să organizăm împreună protestul", a spus Frăţică, ciatat de Mediafax.

Celalte confederaţii sindicale pregătesc ample proteste în Capitală, nemulţumite de modificările din Codul Muncii. Liderii sindicali au anunţat o grevă de amploare pe 16 martie în Bucureşti, între 12.00 şi 18.00.

Tot pe 16 martie, va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", depusă de opoziţie la adresa Guvernului împotriva Codului Muncii. 
 




×
Subiecte în articol: grevă CFR sindicalisti motiune de cenzura
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close