Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a stabilit ce se va întâmpla cu imobilele confiscate

Guvernul a stabilit ce se va întâmpla cu imobilele confiscate

Guvernul a stabilit ce se va întâmpla cu imobilele confiscate
15 Apr 2015   •   14:23

Clădirile confiscate vor putea fi utilizate de către instituţii publice, care le vor prelua în proprietate. Dac nicio instituţie publică nu va fi interesată de acestea, vor fi valorificate sub o altă formă, conform unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului. Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va adopta un prim act normativ referitor la bunurile confiscate. Până la finalul lunii aprilie ar trebui să se înfiinţeze, în baza unui proiect de lege, şi Agenţia Naţională de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate.

"Înţeleg că Justiţia şi Finanţele v-aţi înţeles şi bunurile imobile confiscate să fie valorificate fie intrând în prorpietatea instituţiilor publice, fie, dacă nu există nicun fel de instituţie publică care să poată să folosească acele bunuri, să treceţi la partea de valorificare, care categoric presupune mai mult timp", a spus Ponta miniştrilor.

După ce va fi adoptată această ordonanţă de urgenţă imobilele confiscate pot fi obţinute de către autorităţile publice centrale sau locale în urma unei solicitări.

"Dacă sunt solicitări în această privinţă şi se încheie procesul verbal de predare-primire în 90 de zile, aşa cum prevede ordonanţa de urgenţă, atunci ele trec în administrarea acestor autorităţi centrale sau locale", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă.În cazul în care nu există solicitări pentru imobilele respective, acestea pot fi scoase la vânzare conform perevederilor Ordonanţei 14/ 2007.

×
Subiecte în articol: ANAF DNA
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close