Antena 3 CNN Actualitate Noi înregistrări compromiţătoare cu Mircea Băsescu. Băsică: Naşu' a dat un milion de euro să îl scape pe tata

Noi înregistrări compromiţătoare cu Mircea Băsescu. Băsică: Naşu' a dat un milion de euro să îl scape pe tata

Noi înregistrări compromiţătoare cu Mircea Băsescu. Băsică: Naşu' a dat un milion de euro să îl scape pe tata
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iul 2015   •   11:13
UPDATE 13.20 - Izaura Anghel acuză că LIPSESC fragmente din înregistrările prezentate în instanţă

UPDATE 11.13 -
Imaginile cu flagrantul făcut de familia lui Bercea Mondial, care încerca să-şi recupereze banii de la Mircea Băsescu, sunt vizionate în aceste momente de magistraţi. În înregistrari, Mircea Băsescu spune clar, citez:  E important să-l scoatem pe Bercea! şi negocia cu soţia lui Bercea Mondial ca aceasta să ia nişte bazine deţinute de el în port, în schimbul banilor.

Mircea Băsescu: Am dat 25.000 euro. Tu o să iei 10, mai pune şi tu atât şi ia un avocat bun şi rezolvaţi. Mie mi-aţi cerut să vă găsesc avocat.

Florin
: Mata, naşule, ai dat un milion să îl scapi pe tata

Fănica: Nu mai am încredere în voi. Ne-a ajuns cuţitul la os. Mai sunt 280 mii de euro la bătaie, Mariane

Florin: Eu pot să îi multumesc naşului că a umblat, ne a primit în casă

Fănica: Mie să-mi daţi banii înapoi şi gata. Unde ai pus banii, Mariane? Cumătru zice că nu sunt la el. Ai numărat banii frumos cu doamna de la bancă. Să îmi dea banii cumetre. Eu dau banii şi bercea face puşcărie 10 ani. Mariane, la Aversa i-ai băgat? Aştept 2 săptămâni până la proces şi vreau să se restituie banii. Am fraţi, nepoţi, cumetri şi vin aici. Cu banii nu rămâne aşa. În caz că mă ia pe mine poliţia o să aibă grijă copiii mei. Toţi ştiu de banii ăştia.

Fănica: Rămâne stabilit. După proces scoateţi banii şi mi-i daţi.

Mircea Băsescu: Important e să-l scoatem pe Bercea!

Florin Anghel
: Îmi aduceţi banii şi nu mai are nimeni nimic cu voi.

Fănica:
Nu mai rezist, nu s-a făcut nimic. Marian(n.r. Căpăţână) s-a oferit să ia banii şi să-i aducă lui Mircea. Şi acum nu zice nimic. Să mergem la notar să îţi pui casa pe numele meu.

Sursa: interceptările flagrantului

Mircea Badea a afirmat, la Antena 3, că iniţial, DNA-ul a încercat să îl scape pe Mircea Băsescu de "problemă", arestându-i pe membrii familiei lui Bercea, şi că, ulterior, după ce Antena 3 a difuzat imaginile cu discuţiile dintre cele două familii, s-au văzut nevoiţi "să facă mişcarea împotriva lui Mircea Băsescu".

"Ce s-a întâmplat. Mircea Băsescu a făcut plângere la DNA că îl agasau ţiganii care îşi cereau banii înapoi. DNA-ul organizează acest flagrant unde lucrurile sunt clare. E limpede culpa lui Mircea Băsescu. Şi ei ce fac? Arestează ţiganii ca să îl scape pe Mircea Băsescu de problemă. Ce îi fac lui Mircea Băsescu? Absolut nimic. Până când, o lună mai târziu, difuzează Antena 3 filmuleţele. E atât de limpede că, de fapt, DNA-ul a vrut iniţial să îl scape pe Mircea Băsescu, dar că lucrurile au devenit publice datorită Antena3 şi nu au mai avut încotro. DNA a trebuit să facă mişcarea împotriva lui Mircea Băsescu", a comentat Mircea Badea.


UPDATE 10.20 -
Avocatul Pavel Abraham a afirmat, luni, că prin vizionarea imaginilor, sistemul probator va fi consolidat.

"Credem că, prin vizionarea imaginilor, sistemul probator va fi consolidat. Multe dintre ele au fost deja vizionate în presă, respectiv in media. Sigur că vor fi şi detalii noi care nu au fost până acum prezentate şi, din această perspectivă, cred că va fi un lucru deosebit îndeosebi pentru ca magistratul judecator să se convingă nemijlocit cu privire la modul în care s-au derulat evenimentele", a spus avocatul Abraham.

UPDATE 09.12 -
Mircea Băsescu a ajuns la Tribunalul Constanţa, unde urmează să fie analizate înregistrările cu flagrantul făcut de familia lui Bercea Mondial, care încerca să-şi recupereze banii de la Mircea Băsescu.

Întrebat de jurnalişti dacă se teme de ceva, având în vedere declaraţia avocatului Pavel Abraham, potrivit căreia imaginile cu pricina pot fi o lovitură în acest dosar, fratele fostului preşedinte a afirmat că "poate fi o lovitură pentru el (pentru Pavel Abraham - n.r.). Mai vorbim".


Imaginile cu flagrantul făcut de familia lui Bercea Mondial, care încerca să-şi recupereze banii de la Mircea Băsescu, vor fi vizionate azi de magistraţi.

Vor fi analizate înregistrările deja cunoscute, dar şi altele pe care le are la dispoziţie instanţa, dupa ce magistratii au acceptat  propunere venită de la avocatul lui Bercea Mondial, Pavel Abraham.

Tot azi, se va discuta dacă se impune în continuare măsura controlului judiciar pentru Marius Constantin, Fănica Anghel şi Izaura, fiica lui Bercea Mondial.

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close