Antena 3 CNN Actualitate Instanţă: Nicuşor Constantinescu nu a adus acte medicale credibile care să arate că e în stare gravă

Instanţă: Nicuşor Constantinescu nu a adus acte medicale credibile care să arate că e în stare gravă

Instanţă: Nicuşor Constantinescu nu a adus acte medicale credibile care să arate că e în stare gravă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Sep 2014   •   18:34

Nicuşor Constantinescu nu a adus documente medicale credibile care să arate că e în stare gravă - acesta este unul dintre motivele pentru care judecătorii au decis să admită arestarea preventivă a acestuia.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa nu a mai revenit în ţară din luna iulie, după ce magistraţii i-au permis să îşi trateze cancerul de prostată în Statele Unite.

Însă, potivit judecătorilor, Nicuşor Constantinescu nu a mai adus niciun act care să dovedească afirmaţiile sale cum că ar suferi de o infecţie care nu i-ar permite să părăseacă Statele Unite. Ba mai mult, înscrisurile cu antetul spitalului "John Hopkins", trimise de Constantinescu, nu poartă nicio ştampilă, iar autenticitatea lor este incertă.

"Nu rezultă din niciunul dintre înscrisurile depuse la dosar că inculpatul se află într-adevăr în starea în care susţine, aprecierile subiective ale medicului D.P. nefiind bazate pe vreun înscris medical care să ateste rezultatele unor analize, absolut necesare în cazul unei infecţii. Or, o infecţie nu este diagnosticată printr-o examinare computer tomograf, ci prin analize de sânge, asemenea dovezi nefiind prezentate judecătorului, tot ce a fost prezentat fiind aprecierea medicului în sensul că inculpatul s-ar afla în stare critică, dar stabilă, după ce câteva zile anterior arăta într-un alt document că, la examinarea tomografică a locului intervenţiei chirurgicale nu se observă nicio problemă de ordin medical", se menţionează în motivare.

Mai mult, spune instanţa, din acele documente reiese că prezen?a lui Nicuşor Constantinescu în străinătate nu este necesară pentru tratament.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este dat în urmărire internaţională şi a cerut recent procurorului general al Statelor Unite să nu încuviinţeze solicitatea procurorilor români de a fi extrădat.

Nicuşor Constantinescu este urmărit penal în trei dosare. Acesta susţine că se află sub tratament după ce a fost operat de cancer la prostată.

Tribunalul Bucureşti a dispus, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucureşti a arătat că preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a încălcat în mod flagrant obligaţiile care i-au fost impuse în cadrul controlului judiciar, el neavând nicio justificare.
 
În acelaşi document, judecătorul a mai spus că nu s-a făcut dovada necesităţii ca Nicuşor Constantinescu să rămână pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizând că există posibilitatea efectuării unui astfel de tratament şi pe teritoriul României.
 
Preşedintele CJ Constanţa a fost acuzat de magistraţi că i-a spus doctorului din SUA ce să treacă în scrisoarea medicală.

Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire naţională, după ce Tribunalul Bucureşti a decis înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru ca nu s-a întors în ţară după ce a fost operat în SUA.

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close