Antena 3 CNN Actualitate Intrarea în oraşul Călăraşi, blocată de şoferi ce protestează faţă de preţul benzinei

Intrarea în oraşul Călăraşi, blocată de şoferi ce protestează faţă de preţul benzinei

Intrarea în oraşul Călăraşi, blocată de şoferi ce protestează faţă de preţul benzinei
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Ian 2011   •   18:04

Intrarea în oraşul Călăraşi este blocată de mai mulţi şoferi care protestează faţă de creşterile de preţuri la carburanţi. Acestia risca amenzi pentru tulburarea liniştii publice.



Mai mulţi tineri care au plătit cu monede la staţiile de carburanţi din Craiova au primit acasă amenzi. Nu pentru că le-ar fi dat bătăi de cap benzinarilor ci pentru că ar fi claxonat fără motiv şi au tulburat liniştea publică.

Şoferii au primit amenzile după un protest la o benzinărie din Craiova, petrecut pe 30 decembrie anul trecut. Fiecare trebuie să plătească 200 de lei. Potrivit poliţiştilor, amenzile au fost date pentru tulburarea liniştii publice. Tinerii sunt decişi să conteste în instanţă amenzile şi spun că vor continua boicotul benzinăriilor şi în zilele următoare.

Alţi 70 de şoferi au protestat la Deva

Alţi aproximativ 70 de şoferi din Deva şi Hunedoara au protestat, vineri seară, într-o benzinărie de la marginea municipiului Deva, faţă de majorarea preţului carburanţilor, ei strigând lozinci împotriva Guvernului.

Şoferii s-au adunat la marginea Devei, în parcarea unui supermarket, de unde au plecat cu maşinile în coloană pe şoseaua de centură a oraşului, oprindu-se la celălalt capăt al municipiului, într-o benzinărie.

Tinerii au blocat benzinăria şi au alimentat combustibil în cantităţi foarte mici, plătind între 15 bani şi 50 de bani. Totodată, şoferii au coborât din maşini şi au scandat "Hoţii", "Jos Guvernul", fiind salutaţi cu claxoanele de şoferii de TIR care treceau prin apropierea benzinăriei.

Angajaţii benzinăriei au blocat pompele şi au rămas în interiorul unităţii. Unul dintre protestatari a purtat un afiş pe care era o banderolă neagră, în semn de doliu, pe care scria "Am fost minţiţi".

"Am fost minţiţi, în fiecare zi se mai scumpeşte ceva, noi nu mai putem trăi în acest fel, cred că toţi românii trebuie să ia atitudine împotriva Guvernului care ne-a minţit. Numai aşa o să îi determinăm să oprească valul de scumpiri", a declarat Mihai Petresc, unul dintre protestatari.

După ce au alimentat, tinerii au spălat parbrizele maşinilor şi au afişat la vedere bonul fiscal cu sumele mici pe care le-au plătit pentru carburanţi.

În ultima perioadă, în mai multe oraşe din ţară au existat proteste similare ale şoferilor, care au cumpărat cantităţi foarte mici de combustibil şi au plătit cu monede contravaloarea acestuia.

Combustibilii s-au scumpit cu aproape 3% în decembrie, astfel că preţurile au urcat anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 au fost majorate cu 13%, iar Guvernul a decis că aceste cheltuieli sunt nedeductibile şi în 2011.







×
Subiecte în articol: protest benzina carburanti şoferi
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close