Antena 3 CNN Actualitate ŞPAGA se legalizează, nu dispare. Cum este posibil acest lucru în acte

ŞPAGA se legalizează, nu dispare. Cum este posibil acest lucru în acte

ŞPAGA se legalizează, nu dispare. Cum este posibil acest lucru în acte
Sursa foto: Foto: photo-dictionary.com
de M.Z.    |    20 Feb 2014   •   07:35

La Şcoala nr. 10 din Capitală, după scandalul cu învăţătoarea Dana Blându, şpaga nu dispare, ci se legalizează.

După ce o învăţătoare a fost concediată pentru că i-a certat pe părinţi că nu iau cadouri consistente angajaţilor unităţii de învăţământ, s-a înfiinţat o asociaţie. Părinţii cotizează de acum în conturile acesteia, pentru educaţia copiilor lor. 


Mama care a făcut publice problemele de la această şcoală este revoltată. Femeia îl acuză pe ministrul Educaţiei de dezinteres şi se gândeşte să-şi mute fetiţa într-o altă unitate de învăţământ. 
 
La Şcoala 10, pentru o zi de muncă, femeile de serviciu sunt plătite cu 1.000 de lei, iar părinţii sunt puşi să strângă lunar câte 50 de lei de la 20 de clase.
 
Poliţiştii au propus Parchetului neînceperea urmăririi penale din lipsă de probe. Dana Blându nu mai este anchetată, dar mama care a depus plângerea la Inspectoratul şcolar a cerut să intre în audienţe la ministrul Educaţiei pentru a cere schimbarea legii.
 
Reporterii Antenei 3 au încercat să obţină o reacţie de la Şcoala nr. 10, dar li s-a spus să nu mai încerce, pentru că nu au voie.

Ancheta la Şcoala 10, fără rezultat: Niciun vinovat pentru şpagă. Părinţii dădeau bani de bunăvoie

Învăţătoarea şpăgară le spunea părinţilor că ori sunt săraci, ori sunt nesimţiţi dacă nu vor să cotizeze pentru bunăstarea profesorilor. "Nu poţi să mai vii cu o cafea şi o ciocolată, cadouri de 5 lei", spune Dana Blându, care susţine că părinţii care nu dau bani încearcă de fapt să saboteze activităţile şcolii. 

Femeia este acuzată că a cerut şpagă pentru cadourile de Crăciun
. Şi părinţii elevilor sunt audiaţi astăzi la unitatea de învăţământ. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close