Antena 3 CNN Actualitate Irlanda. Fostul vicepreşedinte PDL Hunedoara, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă

Irlanda. Fostul vicepreşedinte PDL Hunedoara, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă

Irlanda. Fostul vicepreşedinte PDL Hunedoara, condamnat la închisoare pe viaţă pentru crimă
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Feb 2011   •   08:26

Un român a fost condamnat pe viaţă în Irlanda pentru crimă. Este vorba despre fostul vicepreşedinte PDL Hunedoara. Marian Mihalache e acuzat că şi-a ucis fosta iubită în urmă cu un an la Dublin. Pe tot parcursul procesului, a negat că ar fi comis oribila crimă şi că femeia a fost "iubirea vieţii sale".

Loredana Pricăjan, în vârstă de 35 de ani, era, de câţiva ani, asistentă medicală într-un cămin din Irlanda. Avea un prieten, şi el român, şi se integrase bine în ţara de adopţie.

Pe 28 ianuarie anul trecut, corpul neînsufleţit al Loredanei, înjunghiată brutal de 20 de ori, a fost găsit într-o cameră de cămin studenţesc din Dublin. Camera era închiriată de Marian Mihalache, fostul iubit din România al victimei, care se afla şi el în preajma cadavrului, rănit la gât.

În vârstă de 49 de ani, Mihalache deţinea mai multe funcţii în administraţia publică şi organizaţia PDL din Hunedoara. El a intrat în Irlanda cu doar trei zile înainte de crimă şi în acel interval şi-a hărţuit permanent fosta iubită. Procurorii au susţinut că Mihalache şi-a ucis victima într-un acces de furie, iar apoi a încercat să se sinucidă, dar bărbatul a pretins că Loredana şi-a luat singură viaţa. Nu reuşit să convingă însă juriul.

Marian Mihalache a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Înaintea pronunţării sentinţei, i s-a dat ultimul cuvânt, dar nu a mai avut nimic de spus. Într-o declaraţie citită în instanţă, părinţii victimei au spus că viaţa lor a fost distrusă şi că singurul lor scop a rămas acela de a se ruga la mormântul fiicei lor.

 


×
Subiecte în articol: Irlanda inchisoare pe viata crima
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close