Antena 3 CNN Actualitate Jandarmul ucis la Sibiu a fost înmormântat în Cimitirul Municipial, pe Aleea Eroilor

Jandarmul ucis la Sibiu a fost înmormântat în Cimitirul Municipial, pe Aleea Eroilor

Jandarmul ucis la Sibiu a fost înmormântat în Cimitirul Municipial, pe Aleea Eroilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Iun 2012   •   18:04

Jandarmul care a fost ucis cu cinci lovituri de cuţit la Sibiu a fost înmormântat, sâmbătă, în Cimitirul Municipal, pe Aleea Eroilor, cu onoruri militare, în memoria sa fiind trase salve de armă, la funeralii participând aproximativ 120 de jandarmi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
   
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, Alexandru Costea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că plutonierul major Marius Andrei Paliuc, ucis în timpul serviciului, va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut şi este socotit ca făcând parte din istoria Jandarmeriei.
   
"Aproximativ 120 de jandarmi au participat la această ceremonie cu funeralii militare în memoria colegului nostru, deoarece îl socotim ca fiind parte din istoria Jandarmeriei. Mulţi dintre noi l-am cunoscut foarte bine şi l-am simţit foarte drag şi apropiat. Îl simţim în continuare foarte aproape întrucât adesea ne adresa cuvinte frumoase, adesea ne îmbărbăta, adesea era binedispus şi era un adevărat promotor în tot ce priveşte activităţile noastre profesionale sau extraprofesionale", a spus Alexandru Costea.
   
Carul mortuar cu trupul jandarmului a străbătut două bulevarde mari ale Sibiului, până să ajungă la cimitir, iar pe toată durata traseului - aproape două ore - maşinile au oprit, în semn de respect.
   
Marius Andrei Paliuc a fost înmormântat cu toate onorurile militare, pe Aleea Eroilor din Cimitirul Municipal Sibiu, în memoria lui trăgându-se salve de armă, iar la mormânt colegii lui au cântat "Deşteaptă-te, române".
   
Despre Marius Andrei Paliuc, toţi cei care l-au cunoscut spun că era un om bun, întotdeauna pregătit să îi ajute şi tot ce îşi doresc acum este ca Justiţia să îl găsească pe cel care l-a omorât cu cinci lovituri de cuţit.
   
"Să dea Dumnezeu să îl prindă pe cel care i-a făcut aşa ceva. Nu merită iertat. Nu merită să scape. Mă gândesc în ce familie o fi crescut omul acela de a putut face aşa ceva. Chiar niciodată nu l-au dus părinţii la biserică? Să iei viaţa unui om... Să dea Dumnezeu să îl prindă pe făptaş. Îl cunosc din copilărie. Îmi amintesc cu atâta drag de copiii ăştia. Oameni modeşti şi cu bun simţ, iar el era un băiat extraordinar, mereu gata să îţi sară în ajutor", a spus Silvia Gândilă, o prietenă a familiei Paliuc.
   
La ceremonia de la Sibiu au fost prezenţi şi prim-adjunctul Jandarmeriei Române, Ovidiu Vasilică, şi Ioan Căbulea, minstru secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
   
Jandarmul Marius Andrei Paliuc, în vârstă de 35 de ani, care asigura paza Consulatului German din Sibiu, a fost găsit mort, miercuri dimineaţă, iar anchetatorii au stabilit că el a fost înjunghiat.
   
Miercuri dimineaţă, jurul orei 06.45, Jandarmeria Sibiu a fost anunţată de către reprezentanţii ISU că un subofiţer de Jandarmerie este decedat lângă ghereta unde îşi desfăşura misiunea de pază şi protecţie instituţională de la Consulatul German din Sibiu.
   
Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Ovidiu Luca, declara că bărbatul a fost găsit pe burtă, înconjurat de trei bălţi de sânge, iar în momentul în care a fost întors, în prezenţa poliţiştilor, s-a constatat că avea plăgi înjunghiate, fără ca la faţa locului să fie găsită vreo armă albă.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close