Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarea Camelia Bogdan: Prezumţiile pot fi probe

Judecătoarea Camelia Bogdan: Prezumţiile pot fi probe

Judecătoarea Camelia Bogdan: Prezumţiile pot fi probe
18 Sep 2014   •   12:02

Judecătoarea Camelia Bogdan vorbea în urmă cu trei ani despre "aparatul represiv al statului", folosind chiar acesti termeni. Jurnalul Naţional a descoperit că judecătoarea care a dat condamnările din dosarul Telepatia scria într-un articol că prezumţia că ar fi avut loc o infracţiune este suficientă pentru a deveni probă în unele situaţii.

Într-un articol publicat pe site-ul Curierul Fiscal.ro în 2011, judecătoarea Camelia Bogdan, cea care a dat sentinţa în dosarul Telepatia, susţine că statul are la dispoziţie un aparat represiv.

Mai mult, magistratul consideră că trei articole din Constituţie ar trebui eliminate sau modificate. E vorba de articolul 44, care se referă la dreptul de proprietate privată, articolul 72, care se referă la imunitatea parlamentară şi 109, legat de urmărirea penală a membrilor Guvernului.

Cât despre cazurile de corupţie, Camelia Bogdan crede că prezumţia că ar fi avut loc o infracţiune este suficientă pentru a deveni probă în unele situaţii.

Mai mult, Camelia Bogdan propune ca persoana acuzată să fie cea care să demonstreze originea bunurilor presupuse a proveni din infracţiuni ori a altor bunuri care pot face obiectul confiscării speciale.


×
Subiecte în articol: Camelia Bogdan dosarul telepatia
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close