x close

Fii alături de noi!

Laszlo Tokes, agent al serviciilor secrete maghiare. Vicepreşedinte al PE, UDMR-istul se bucura de protecţie prezidenţială

de M.Z.   •   15 Sep 2014   •   22:25
Laszlo Tokes, agent al serviciilor secrete maghiare. Vicepreşedinte al PE, UDMR-istul se bucura de protecţie prezidenţială 418
Foto: Agerpres
Un document dintr-un dosar de contrainformaţii din 1989 a fost prezentat în exclusivitate, luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
 
Este vorba despre o chitanţă din 1989, prin care se arată că s-a achitat suma de 20.000 de lei, ce intra în posesia serviciilor româneşti de contrainformaţii, iar cei ce au dus aceşti bani au fost prinşi. Chitanţa este semnată de Tokes Laszlo.

În România anului 1989, un salariu de 3.000 de lei era unul mare, astfel că suma de 20.000 de lei era una însemnată. Laszlo Tokes, agent al serviciilor secrete maghiare.

 
Ioan Talpeş, fost şef SIE, a declarat pentru adevărul.ro, că Laszlo Tokes este agent al Securităţii maghiare.
 
Tokes a devenit vicepreşedinte al Parlamentului European, iar Talpeş susţine că securitatea română ştia că Laszlo Tokes este securist maghiar.
 
La ultimele alegeri europarlamentare, UDMR nu l-a mai pus pe listă, susţinătorii lui se împuţinaseră, iar el a candidat la PE din partea Ungariei.

Citiţi şi Fost şef al contraspionajului, dezvăluiri despre agentul secret Laszlo Tokes
 
Timp de cinci 5 ani a fost vicepreşedinte din partea României, fiind sprijinit de partidul prezidenţial PDL şi de UDMR.

Mai mult, pe 17 decembrie 2009, preşedintele României Traian Băsescu l-a decorat pe Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional Steaua României "în semn de mare apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplul personal, <revolta> istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste".
 
Apoi, pe 15 iunie 2010, Tokes a fost ales între cei 14 vicepreşedinţi ai Parlamentului European.
 
Laszlo Tokes a fost desemnat preşedinte al Consiliului Autonomiei Maghiare din Bazinul Carpatic, iar în 2011, conducerea UDMR l-a sancţionat cu mustrare scrisă.
 
Drept urmare, Tokes s-a îndepărtat de această organizaţie a şi devenit unul dintre susţinătorii Uniunii Civice maghiare.


În iulie 2010, preşedintele Traian Băsescu îi mulţumeşte lui Tokes pentru susţinerea pe care i-a acordat-o la alegerile prezidenţiale.
 

Iată, mai jos, 10 declaraţii antiromâneşti făcute de purtătorului Ordinului Naţional Steaua României, Laszlo Tokes.

Nici acum lui Tokes nu i-a fost retras acest ordin.
 
 
poza

Actualitate

Dezbatere publică de doar câteva ore pe ordonanța privind cărţile scrise în penitenciar

Proiectul de ordonanță de urgență al Ministerului Justiției, care prevede scăderea a 20 de zile din pedeapsa deținuților care scriu cărți, nici bine nu a intrat în dezbatere publică că deja s-a...

28 Iun 2016  •  01:20

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Dietă record! Ozana Barabancea vrea să slăbească 50 de kilograme

Dorinică să fie din nou în formă, după ce a ratat acest lucru la prima încercare, Ozana Barabancea este decisă să scape cât mai repede de 50 de kilograme.

27 Iun 2016  •  23:08

sati