x close

Fii alături de noi!

Laszlo Tokes, agent al serviciilor secrete maghiare. Vicepreşedinte al PE, UDMR-istul se bucura de protecţie prezidenţială

de M.Z.   •   15 Sep 2014   •   22:25
Laszlo Tokes, agent al serviciilor secrete maghiare. Vicepreşedinte al PE, UDMR-istul se bucura de protecţie prezidenţială 418
Foto: Agerpres
Un document dintr-un dosar de contrainformaţii din 1989 a fost prezentat în exclusivitate, luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.
 
Este vorba despre o chitanţă din 1989, prin care se arată că s-a achitat suma de 20.000 de lei, ce intra în posesia serviciilor româneşti de contrainformaţii, iar cei ce au dus aceşti bani au fost prinşi. Chitanţa este semnată de Tokes Laszlo.

În România anului 1989, un salariu de 3.000 de lei era unul mare, astfel că suma de 20.000 de lei era una însemnată. Laszlo Tokes, agent al serviciilor secrete maghiare.

 
Ioan Talpeş, fost şef SIE, a declarat pentru adevărul.ro, că Laszlo Tokes este agent al Securităţii maghiare.
 
Tokes a devenit vicepreşedinte al Parlamentului European, iar Talpeş susţine că securitatea română ştia că Laszlo Tokes este securist maghiar.
 
La ultimele alegeri europarlamentare, UDMR nu l-a mai pus pe listă, susţinătorii lui se împuţinaseră, iar el a candidat la PE din partea Ungariei.

Citiţi şi Fost şef al contraspionajului, dezvăluiri despre agentul secret Laszlo Tokes
 
Timp de cinci 5 ani a fost vicepreşedinte din partea României, fiind sprijinit de partidul prezidenţial PDL şi de UDMR.

Mai mult, pe 17 decembrie 2009, preşedintele României Traian Băsescu l-a decorat pe Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional Steaua României "în semn de mare apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplul personal, <revolta> istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste".
 
Apoi, pe 15 iunie 2010, Tokes a fost ales între cei 14 vicepreşedinţi ai Parlamentului European.
 
Laszlo Tokes a fost desemnat preşedinte al Consiliului Autonomiei Maghiare din Bazinul Carpatic, iar în 2011, conducerea UDMR l-a sancţionat cu mustrare scrisă.
 
Drept urmare, Tokes s-a îndepărtat de această organizaţie a şi devenit unul dintre susţinătorii Uniunii Civice maghiare.


În iulie 2010, preşedintele Traian Băsescu îi mulţumeşte lui Tokes pentru susţinerea pe care i-a acordat-o la alegerile prezidenţiale.
 

Iată, mai jos, 10 declaraţii antiromâneşti făcute de purtătorului Ordinului Naţional Steaua României, Laszlo Tokes.

Nici acum lui Tokes nu i-a fost retras acest ordin.
 
 
Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Toți îl cunosc pe Gheorghe Gheorghiu, dar uite cum arată fiica lui! ”S-a întâmplat să se scrie în ziare că înșel, însă apăream alături de ea”

Artistul Gheorghe Gheorghiu a apărut joi seară, la Răi da buni, la braț cu fiica lui, Andra, în direct de pe plaja din Saturn. "Aseară a venit din Statele Unite ale Americii şi am fost acasă, am...

28 Iul 2016  •  08:55

sati