Antena 3 CNN Actualitate Leşuri de porci importaţi din Olanda, găsite pe un câmp din Prahova

Leşuri de porci importaţi din Olanda, găsite pe un câmp din Prahova

Leşuri de porci importaţi din Olanda, găsite pe un câmp din Prahova
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Ian 2011   •   23:18

Descoperire macabră pe un câmp din Prahova. Şapte leşuri de porci importaţi din Olanda au fost găsite la marginea localităţii Bărcăneşti. Pe urechile tăiate ale animalelor se aflau elementele de identificare. Incidentul este îngrijorător din moment ce scandalul cărnii de porc contaminate cu dioxină cuprinde tot mai multe ţări europene.

Cadavrele animalelor erau înghesuite într-un canal de irigare, la doi kilometri de Bărcăneşti. Cine le-a abandonat acolo, a încercat să-şi şteargă urmele.

Măcelarul ori s-a grăbit, ori a numărat greşit, pentru că a lăsat o ureche în urmă. Cu tot cu cip.

Animalele au fost importate din Olanda. Ţară în care scandalul cărnii cu dioxină i-a amploare. Testele vor arăta dacă porcii găsiţi la Bărcăneşti sunt contaminaţi. Până atunci inspectorii sanitari trebuie să facă muncă de detectiv.

La prima vederea, animalele care cântăreau fiecare mai mult de 100 de kilograme par se se fi asfixiat în timpul transportului. Îndiferent care a fost motivul morţii, primăria din Bărcăneşti trebuie să găsească rapid bani să scape de focarul de infecţie. Iar taxa de curăţare nu e deloc mică: 20.000 de lei.

×
Subiecte în articol: porci prahova import
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close