Antena 3 CNN Actualitate Lider sindical CFR Braşov: Ancheta DNA este un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Călători

Lider sindical CFR Braşov: Ancheta DNA este un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Călători

Lider sindical CFR Braşov: Ancheta DNA este un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Călători
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Oct 2012   •   09:55

Liderul sindical al CFR Braşov, Alexandru Lorincz, le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la regionala CFR Braşov, de unde au fost ridicaţi de anchetatori mai mulţi angajaţi, că acţiunea anchetatorilor reprezintă un abuz, iar în acest mod se doreşte să se demonstreze că au găsit "marii corupţi", respectiv controlorii de tren.
   
"Este o nesimţire făcută de procurori, un abuz. Se face un joc politic pentru privatizarea CFR Călători", a susţinut liderul Sindicatului Mişcare Comercial din CFR Braşov, citat de Mediafax.
   
El a susţinut că în acest mod "vor să arate că nu Necolaiciuc este de vină pentru situaţia în care se află CFR Călători, ci angajaţii de rând".
   
Liderul sindical a mai spus că ancheta vizează toate regionalele CFR din ţară, nu numai pe cea de la Braşov şi că totul a fost făcut "în mare secret".
   
Descinderi ale anchetatorilor au loc, joi dimineaţă, la Ministerul Transporturilor şi la regionalele CFR, fiind vizaţi peste 100 de angajaţi, între care directori, suspectaţi de fapte de corupţie.
   
Aceştia sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, luare şi dare de mită. Este vorba de cei care lucrau pe trenuri de navetişti. Anchetatorii au descoperit că banii de la blatişti ajungeau la directorii de regionale.

Potrivit unor surse judiciare, acţiunea procurorilor durează de peste un an de zile, cu interceptări şi oameni sub acoperire.

×
Subiecte în articol: CFR Calatori lider sindical
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close