Antena 3 CNN Actualitate Mare grijă la ce cumpăraţi din piaţă. Fructele din import se vând cu etichetă de produs în România

Mare grijă la ce cumpăraţi din piaţă. Fructele din import se vând cu etichetă de produs în România

Mare grijă la ce cumpăraţi din piaţă. Fructele din import se vând cu etichetă de produs în România
03 Iun 2012   •   23:26

Mare grijă la ce cumpăraţi din piaţă! Comercianţii vând în continuare fructe de import cu etichetă românească. Spun că vin din mici localităţi din jurul Capitalei. Am mers pe urmele zmeurei şi caiselor româneşti până în comuna Hotarele, din Giurgiu. Ce am descoperit, vedeţi în reportajul următor.

Zmură şi caise româneşti, se jură toţi. Aşa a încercat să-şi vândă marfa un comerciant din Piaţa Domenii din Capitală. Un pahar cu 100 de grame de zmeură costă 5 lei, iar un kilogram - 50 de lei. Caisele se vând cu 12 lei pe kilogram. Surprinşi că în primele zile de iunie avem caise româneşti pe tarabe, am plecat şi noi în comuna Hotarele, judeţului Giurgiu. Am ajuns în centrul satului, acolo unde producători din zonă îşi vând marfa.

Caişii din curţile oamenilor ne arată că fructele româneşti nu sunt încă bune de mâncat. La fel şi zmeura.

Mitică Ceauşu cultivă de 12 ani zmeură, pe o suprafaţă de o mie de metri pătraţi. Cunoaşte fiecare etapă de coacere şi spune că, abia peste două săptămâni, va putea începe vânzarea recoltei de aproape 500 de kilograme.  Nu cu mai mult de 15 lei pe kilogram.

În piaţă sunt însă 50 de lei kilogramul. Aşa că ne întoarcem la comerciantul din Piaţa Domenii, poate aflăm de unde vin totuşi fructele. N-am reuşit...


×
Subiecte în articol: piata fructe Giurgiu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close