Antena 3 CNN Actualitate Medicii de la un spital din Iaşi au tratat de roşu în gât un copil internat cu peritonită

Medicii de la un spital din Iaşi au tratat de roşu în gât un copil internat cu peritonită

Medicii de la un spital din Iaşi au tratat de roşu în gât un copil internat cu peritonită
Sursa foto: Foto: VideoNews
28 Iun 2011   •   17:17

O familie acuză medicii de la Spitalul de Pediatrie din Iaşi că le-au lăsat copilul de opt ani să moară cu zile. Băiatul a fost internat cu peritonită, dar medicii l-au tratat de roşu în gât.

Conducerea Spitalului de Copii "Sfinta Maria" din Iaşi a început o anchetă internă după ce un băiat de 8 ani a murit în urma unor complicaţii datorate unei boli cronice. Mădălin Săvescu, din satul Dagita, a ajuns pe 7 iunie la spital şi după 19 zile de la internare a murit în urma unui stop cardio-respirator.

Mama băiatului susţine că fiul ei ar fi avut peritonită la internare şi a fost tratat iniţial de roşu în gât. Femeia îi acuză pe medici că ar fi întârziat să pună un diagnostic şi nu ar fi intervenit la timp.

Medicii susţin însa că toate procedurile au fost respectate şi au intervenit imediat ce au avut confirmarea că baiatul de 8 ani poate fi operat. Imediat după internare copilului i s-au făcut toate analizele şi a fost supus pe 9 iunie la o intervenţie chirurgicală. Băiatul avea "artrită venală cronică", o boala mai veche care a generat complicaţii.

Mama copilului nu a depus nicio reclamaţie la spital, Poliţie sau Colegiul Medicilor. Conducerea spitalului s-a autosesizat, însă, despre acest incident şi a dispus o anchetă internă.

 


×
Subiecte în articol: medici copil spital Iași
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close