Antena 3 CNN Actualitate Memorandum între România şi Georgia pentru linia de feribot Constanţa - Batumi

Memorandum între România şi Georgia pentru linia de feribot Constanţa - Batumi

Memorandum între România şi Georgia pentru linia de feribot Constanţa - Batumi
de M.C.    |    25 Oct 2013   •   18:32

Viceministrul georgian al Economiei, Natia Mikeladze şi secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Nicuşor Marian Buică au semnat, vineri, un memorandum de înţelegere care va permite reactivarea liniei de feribot Constanţa-Batumi, scrie Mediafax, citând publicaţia Trend.az.


Memorandumul de înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul transportului va permite reactivarea liniei de feribot dintre porturile din Georgia şi România în viitorul apropiat, potrivit Ministerului Economiei de la Tbilisi. 

Memorandumul a fost semnat cu ocazia vizitei în Georgia a unei delegaţii a Ministerului Transporturilor din România, care a început la 23 octombrie. 

"Georgia este un vecin direct al României, de care o desparte doar Marea Neagră. Până nu demult, am avut peste mare o conexiune de feribot care opera între portul Constanþa şi porturile georgiene Batumi şi Poti. Am căzut de acord că, pentru a restabili şi a revitaliza această legătură directă între România şi Georgia, se impun nişte paşi comuni mai energici.Ea ar putea să facă mai mult decât să faciliteze schimburile comerciale bilaterale, ar putea atrage importante fluxuri de mărfuri, care să circule între Europa, Caucaz, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală" a afirmat Titus Corlăţean.

×
Subiecte în articol: feribot memorandum România Georgia
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close