Antena 3 CNN Actualitate Codul portocaliu a fost resimţit din plin de români. Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării

Codul portocaliu a fost resimţit din plin de români. Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării

Codul portocaliu a fost resimţit din plin de români. Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării
de O.P.    |    02 Oct 2013   •   13:12
În intervalul 2-5 octombrie vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, cu viteze de 45...50 km/h la rafală şi trecător, mai ales în zona litoralului, 60...70 km/h.



UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie nu va mai emite avertizări pentru cantităţi mari de precipitaţii, dar temperatura va fi deosebit de scăzută în perioada 2-5 octombrie, ajungând până la minus 6 grade Celsius în depresiuni şi la munte, temperatura urmând să crească de luni, până la 20 de grade.

CÂND SE VA ÎNCĂLZI VREMEA
Începând cu ziua de luni, temperatura se va menţine caldă pentru cel puţin 10 zile, a anunţat la Guvern conducerea ANM.
  
Miercuri, 2 octombrie, vor fi cumulate cantităţi de apă de maximum 10 litri/metru pătrat în Munţii Banatului şi Munţii Meridionali, iar joi, 3 octombrie, acumulările de apă nu vor depăşi 5 litri/metru pătrat. La munte, precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare.
  
La rândul lor, reprezentanţii Institutului Naţional de Hidrologie au precizat că, în ultimele 36 ore, au fost înregistrate depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Prahova şi Buzău şi o singură depăşire a cotei de inundaţie în judeţul Constanţa, pe râul Corbu, iar pentru următoarele 24 ore sunt anticipate creşteri de debite în bazinele hidrografice Jiu, Olt Inferior, Vedea, Mureş Inferior şi bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiţei, dar fără depăşiri ale cotelor de atenţie.


UPDATE:
 Membrii Guvernului s-au adunat în această dimineaţă la Comandamentul de iarnă, iar meteorologii au venit cu precizarea că peste ţara noastră va veni un val de FRIG, iar la munte vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

UPDATE:
 Trenurile încă nu circulă între Braşov şi predeal din cauza copacilor care au căzut pe şinele de cale ferată din cauza vântului puternic.



Codul portocaliu a fost resimţit din plin de români. Jumătate de ţară a fost măturată de vântul puternic, iar ploile abundente au lăsat în urmă cantităţi uriaşe de apă. La malul mării, peste 50 de copaci au fost doborâţi de vijeli şi au avariat maşinile parcate. Şi marea a fost agitată, iar porturile au rămas închise.

Pompierii din Constanţa au intervenit după ce aproape 50 de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, iar mai multe maşini parcate au fost avariate.

Şi porturile au rămas închise din cauza vremii.

Şi la Buzău, mai mulţi copaci căzuţi pe maşini.

Furtuna a făcut ravagii şi la Brăila.

Meterologii anunţă că ploile şi vântul se vor opri, dar temperaturile vor scădea simţitor.

×
Subiecte în articol: meteo ploi
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close