Antena 3 CNN Actualitate Mircea Băsescu ar fi primit 300.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru eliberarea acestuia

Mircea Băsescu ar fi primit 300.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru eliberarea acestuia

Mircea Băsescu ar fi primit 300.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru eliberarea acestuia
Sursa foto: Foto: Videonews
01 Aug 2011   •   15:53

Potrivit unor stenograme apărute în raportul final al Comisiei de Disciplină pentru procurori din cadrul CSM, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, ar fi primit 300.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial în schimbul eliberării acestuia din arest. 

Comisia îl anchetează acum pe procurorul care a făcut publică această informaţie. Potrivit raportului, procurorul Eugen Iacobescu a adus prejudicii grave anchetei.

Eugen Iacobescu a aflat despre banii ajunşi la Mircea Băsescu din interceptările telefonice primite de la Serviciul Român de Informaţii (SRI), care monitoriza convorbirile purtate de membrii familiei lui Bercea la cererea procurorului de caz.

Deşi ulterior a negat implicarea lui Mircea Băsescu în cauza pe care o instrumenta, în notele din 4 aprilie 2011 şi 26 mai 2011, magistratul Eugen Iacobescu a declarat expres în presă faptul că fratele preşedintelui ar fi primit o anumită sumă de bani pentru ca Bercea Mondialu să fie pus în libertate.

O altă problemă sesizată în raportul primit de CSM este faptul că în momentul în care procurorul a făcut declaraţiile în presă, autorizaţiile de ascultare a telefoanelor erau încă în derulare, iar conţinutul stenogramelor era confidenţial.

Bercea Mondial este cercetat într-un dosar pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

 



×
Parteneri
Surse: România nu poate da sistemul Patriot Ucrainei
x close