Antena 3 CNN Actualitate Mircea Duşa: După bucuria primirii în NATO şi UE, politicienii au uitat de Armata Română, bugetele alocate fiind mici

Mircea Duşa: După bucuria primirii în NATO şi UE, politicienii au uitat de Armata Română, bugetele alocate fiind mici

Mircea Duşa: După bucuria primirii în NATO şi UE, politicienii au uitat de Armata Română, bugetele alocate fiind mici
06 Apr 2014   •   20:05

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a afirmat, în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de Întâlnire", că România, în calitate de stat membru NATO, nu se află în pericol, în contextul evenimentelor din Ucraina, dar a subliniat lipsa de fonduri cu care s-a confruntat acest minister, după "bucuria primirii în NATO şi UE".

"Suntem stat membru NATO, avem un sistem de securitate garantat şi, în momentul de faţă, nu există niciun pericol la adresa României", a afirmat ministrul, la Antena 3, precizând însă că sunt luate în calcul scenariile şi analizele militare cu privire la intenţiile Federaţiei Ruse în Europa.

Tocmai de aceea, România a trimis către NATO mai multe solicitări pentru crearea de "capabilităţi pe această zonă, pentru a asigura securitatea României şi securitatea graniţei NATO".

Ministrul a mai subliniat că, "după bucuria primirii în NATO şi UE", politicienii au uitat de Armata Română, bugetele alocate fiind mici şi incapabile să asigure obiectivele asumate de România la momentul aderării. Duşa a adăugat că abia Guvernul Ponta a asigurat MApN-ului un buget mai mare, în 2013 şi 2014.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire Mircea Dusa
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close