Antena 3 CNN Actualitate "Naşul" Ruşanu, şeful banilor. Salariul preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, de 10 ori mai mare decât cel al premierului

"Naşul" Ruşanu, şeful banilor. Salariul preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, de 10 ori mai mare decât cel al premierului

"Naşul" Ruşanu, şeful banilor. Salariul preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, de 10 ori mai mare decât cel al premierului
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Mai 2013   •   07:28

Munca la stat îi prieşte şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară. Dan Radu Ruşanu are un salariu de 10 ori mai mare decât cel al premierului. El primeşte lunar 14 mii de euro. Iar postul său este asigurat pe termen lung.

Odată cu instalarea sa în fruntea Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu face jocurile pe o piaţă de peste 30 de miliarde de euro anual. Şi asta pentru că, sub umbrela nou înfiinţatei autorităţi, au fost reunite cele mai importante pieţe financiare din Romania. De la cele doua burse de valori, la societăţi de investiţii, fonduri private de pensii şi companii de asigurări.

Iar rolul lui Dan Radu Ruşanu este să emită reglementări şi să stabilească sancţiuni. Care devin automat litera de lege! Pentru asemenea responsabilităţi, plata este pe măsură.

Leafa nu este departe de ce încasau foştii şefi ai comisiilor de supraveghere, înainte de formarea Autorităţii. Asta deşi chiar premierul s-a arătat nemulţumit de salariile de lux primite de unii angajaţi ai statului.

Din punct de vedere profesional, Dan Radu Ruşanu nu are motive de îngrijorare. Este, la propriu, naşul Ministrului Finantelor, Daniel Chiţoiu şi al lui Gelu Diaconu, şeful Fiscului. Sunt singurii care s-ar putea opune deciziilor lui Ruşanu.

Diaconu a fost urmărit penal din 2011 pentru înşelăciune şi abuz în serviciu, fiind acuzat că ar fi falsificat un contract de credit. Cu toate acestea, în 2012, Daniel Chiţoiu, pe atunci proaspăt ministru al Economiei, l-a adus şef de cabinet. Acum cei trei controlează finanţele ţării. Miza este cu atât mai uriaşă cu cât toate numirile de acum vor fi intangibile pentru următorii cinci ani, cât durează mandatele.

Radu Ruşanu nu a putut fi contactat pentru a-şi  spune punctul de vedere despre salariul său.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close