Antena 3 CNN Actualitate Numirea vicepreşedintelui CSM, amânată într-o şedinţă SECRETĂ. Hăineală refuză să publice hotărârea

Numirea vicepreşedintelui CSM, amânată într-o şedinţă SECRETĂ. Hăineală refuză să publice hotărârea

Numirea vicepreşedintelui CSM, amânată într-o şedinţă SECRETĂ. Hăineală refuză să publice hotărârea
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Ian 2013   •   13:20
UPDATE 13.20 - Preşedintele ales al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), procurorul Oana Schmidt Hăineală, refuză să publice pe site-ul instituţiei hotărârea adoptată în şedinta de luni seara, deşi comunicatul a fost deja redactat.

Numirea vicepreşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată într-o şedinţă extraordinară a Secţiei pentru judecători a CSM, a declarat, pentru Antena 3, jurnalistul Radu Tudor, realizator "Punctul de Întâlnire".

"Luni a avut loc o şedinţă extraordinară a Secţiei pentru judecători a CSM, care nu a fost comunicată public. Secţia de judecptori a decis amânarea convocării CSM-ului pentru alegerea şi votarea vicepreşedintelui Consiliului", a declarat Radu Tudor la Antena 3.

Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire" dă mai multe detalii despre şedinţa secretă şi într-o postare pe blogul personal.

"(...) Sectia a hotarat amanarea alegerii vicepresedintelui CSM (candidat Alina Ghica) , in conditiile in care fusesera convocati pentru ziua de miercuri.
De asemenea, sectia a decis transmiterea unui adrese catre instante prin care sa informeze in legatura cu procedurile declansate.
Potrivit legii instanta care declanseaza procedurile de revocare este si cea care centralizeaza intreg procesul.


Aceasta aminare si revocarile cerute de instante si asociatiile profesionale – ANM si UNJR – sunt o recunoastere a problemelor si suspiciunilor grave ce planeaza asupra votului recent pentru noua conducere a CSM".



×
Subiecte în articol: alegeri radu tudor
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close