Antena 3 CNN Actualitate O hartă a sărăciei, prioritatea numărul 1 a noului prefect de Vaslui

O hartă a sărăciei, prioritatea numărul 1 a noului prefect de Vaslui

O hartă a sărăciei, prioritatea numărul 1 a noului prefect de Vaslui
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Mai 2012   •   21:28

Noul prefect de Vaslui, Radu Renga, şi-a stabilit ca prioritate de la numirea sa în funcţie realizarea unei hărţi a sărăciei, în condiţiile în care judeţul Vaslui este pe primul loc la şomaj în ţară, iar numărul real al celor fără loc de muncă este mult mai mare faţă de cel indicat de statistici, informează Mediafax.

Harta ar putea ajuta, în opinia noului prefect, la găsirea unor soluţii de relansare economică a judeţului, în special prin crearea de locuri de muncă.

Prefectul Radu Renga a avut deja o primă întâlnire cu şefii instituţiilor aflate sub coordonarea Ministerului Muncii, solicitându-le acestora să pună cifrele cap la cap pentru a putea avea o viziune asupra a ceea ce înseamnă, în realitate, situaţia socială din judeţ.

"Doresc ca în perioada următoare să facem o hartă a sărăciei, în care să vedem câţi sunt în realitate fără loc de muncă, nu doar cei aflaţi în statistici la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Doar aşa putem să diagnosticăm şi apoi să găsim nişte soluţii, câteva căi de a face ceva pentru a scoate judeţul din această zonă în care se află în prezent", a declarat, joi, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

La ora actuală, din cei 160.000 de locuitori ai judeţului Vaslui care reprezintă populaţia activă aproximativ 50.000 sunt salariaţi, iar 16.000 se află în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui.

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close