Antena 3 CNN Actualitate O minune naturală din inima României ar putea DISPĂREA. Vezi fenomenul periculos care are loc în acea zonă

O minune naturală din inima României ar putea DISPĂREA. Vezi fenomenul periculos care are loc în acea zonă

O minune naturală din inima României ar putea DISPĂREA. Vezi fenomenul periculos care are loc în acea zonă
de O.P.    |    16 Mai 2013   •   05:47

Lacurile sărate din localitatea prahoveană Telega riscă să dispară! Apa se scurge între straturile de sare din sol, iar acest fenomen a provocat alunecări de teren foarte periculoase. Problemele în zonă sunt mai vechi, însă de această dată alunecările au afectat drumul de acces spre complex. În plus, apele ameninţă şi casele oamenilor.

Complexul de băi sărate care odinioară primea mii de turişti este din ce în ce mai serios afectat de alunecările de teren din ultimii ani. Întreaga investiţie a concesionarului s-a prăbuşit încetul cu încetul.

Fenomenul are loc din cauza formării unor goluri între straturile de sare, iar oamenii încearcă pe cât posibil să reducă volumul de apă pierdut ca să  împiedice astfel ca pământul să o ia şi mai tare la vale.

Autorităţile locale spun că deşi terenul este concesionat, îi vor ajuta pe actualii proprietari să consolideze zona şi să stopeze astfel alunecările de teren care pot pune în pericol şi gospodăriile oamenilor.

Până la găsirea unei soluţii eficiente, localnicii din Telega răman neputincioşi în faţa naturii şi privesc cum casele şi terenurile le sunt distruse în fiecare an. 


×
Subiecte în articol: alunecari de teren
Parteneri
Se schimbă CNP-ul românilor! Cum va arăta
x close