Antena 3 CNN Actualitate O universitate din România, executată silit de propriii profesori. Conturile instituţiei ar putea fi blocate

O universitate din România, executată silit de propriii profesori. Conturile instituţiei ar putea fi blocate

O universitate din România, executată silit de propriii profesori. Conturile instituţiei ar putea fi blocate
Sursa foto: Foto: a1.ro
de M.Z.    |    04 Feb 2013   •   13:29
Update 13.25 - Conturile Universităţii Valahia din Târgovişte ar putea fi blocate, după ce sindicatul a câştigat în instanţă acordarea unor drepturi salariale către cele aproximativ 350 de cadre şi a apelat la un executor judecătoresc, care spune că va dispune blocarea conturilor instituţiei cel târziu marţi, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Sindicatulului Alma Mater din Universitatea Valahia din Târgovişte, luni expiră termenul acordat de către executor, iar marţi conturile universităţii vor fi blocate. Conform sursei citate, există o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă privind acordarea unor drepturi salariale în baza Legii 221/2008 pentru cele aproximativ 350 de cadre didactice şi nedidactice ale universităţii.

Pentru că reprezentanţii Universităţii Valahia nu au pus în aplicare hotărârea judecătorească, sindicatul din universitate a apelat la un executor judecătoresc care ar fi urmat ca luni să pună în aplicare executarea silită, prin blocarea conturilor instituţiei.
__________________________________________________

Universitatea Valahia din Târgovişte este executată silit de propriile cadre didactice, pentru o datorie de 400.000 de lei, sumă ce reprezintă o mică parte din restanţele salariale pe care profesorii le au de primit.

Profesorii de la Universitatea din Târgovişte sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit tranşa de 5% din salariu, pentru anul 2012, susţin sindicaliştii Alma Mater, potrivit RTV.net.

Conform unei ordonanţe promulgate în urmă cu patru ani, angajaţii universităţii urmau să primească un salariu mai mare cu 50%.

Atunci, guvernanţii au decis ca aceste sume să fie eşalonate, astfel încât, în 2012, profesorii urmau să beneficieze de acea majorare de 5%. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, profesorii având de recuperat de la stat, în total, 400.000 de lei.

Acum, cadrele didactice de la Universitatea din Târgovişte vor să îşi facă dreptate în instanţă, iar luni, un executor judecătoresc va ajunge la instituţia de învăţământ.



×
Subiecte în articol: executare silita
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close