Antena 3 CNN Actualitate Patriarhia vrea ca ziua de 30 noiembrie să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare

Patriarhia vrea ca ziua de 30 noiembrie să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare

Patriarhia vrea ca ziua de 30 noiembrie să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Iun 2011   •   10:50

Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, solicită promovarea unei iniţiative legislative prin care ziua de 30 noiembrie în care se celebrează Sfântul Apostol Andrei să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de scrisoarea Patriarhului, informează Agerpres.

„S-a luat act de această scrisoare, care va fi transmisă grupurilor parlamentare să ia o decizie. Biserica are dreptate. Din păcate, noi suntem unul dintre popoarele cu cele mai multe zile libere. Cred că un grup parlamentar va găsi un grup de colegi să iniţieze această această lege şi apoi noi să o aprobăm”, a declarat vicepreşedintele Camerei Valeriu Zgonea.

„Biserica noastră are dreptate, ocrotitorul nostru este Sfântul Andrei, e o zi veche. A fost aprobată acum câţiva ani în Sinodul Bisericii să fie zi naţională bisericească şi credem că fiind majoritatea ortodocşi nu ar fi o lezare a drepturilor minorităţilor din România. Fiecare stat european, în funcţie de religie, are o zi de acest tip”, a adăugat Zgonea.

Patriarhul Daniel a trimis, în urmă cu o săptămână, o scrisoare conducerii Camerei în care solicită ca ziua de 30 de noiembrie să fie declarată printr-o iniţiativă legislativă sărbătoare legală nelucrătoare.

PF Daniel a menţiont că Sfântul Andrei este unul dintre cei mai populari sfinţi.

În urmă cu 16 ani, Sfântul Sinod al BOR a hotărât ca Sfântul Apostol Andrei să fie înscris în calendarul ortodox cu cruce roşie, între sfinţii mari ai Ortodoxiei. În 1997, Sfântul Andrei a fost proclamat şi înscris în calendarul bisericesc drept Ocrotitorul României.


 

×
Subiecte în articol: zi libera sfantul andrei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close