Antena 3 CNN Actualitate Patru lăzi cu focoase pentru rachete au fost furate dintr-un tren încărcat cu armament

Patru lăzi cu focoase pentru rachete au fost furate dintr-un tren încărcat cu armament

Patru lăzi cu focoase pentru rachete au fost furate dintr-un tren încărcat cu armament
Sursa foto: Foto: homelandsecurityus.com
17 Iul 2011   •   10:56
Update 19:15 - Generalul Mihai Popescu, fost şef de stat major, spune că focoasele pot fi periculoase.

Potrivit Jandarmeriei, componentele focoasei pot fi periculoase doar dacă sunt ansamblate cu alte componente. Transportul de echipament militar din care au fost furate zeci de focoase militare trebuia să ajungă la o firmă privată din Bulgaria, susţin oficiali ai Ministerului bulgar al Apărării.

Patru lăzi cu focoase au fost furate dintr-un tren încărcat cu armament. Trenul, care venea de la Braşov, se îndrepta spre Bulgaria. Dispariţia armamentului a fost descoperită de jandarmi şi de angajaţii CFR, la graniţa cu Bulgaria.

Conform Jurnalul Naţional, furtul armelor, care proveneau de la o fabrică din judeţul Braşov, a fost constatat la Giurgiu, când s-a descoperit că sigiliul vagonului în care se aflau armele a fost rupt.

Paza transportului era asigurată de zece jandarmi, iar din primele informaţii se pare că furtul s-a produs în apropiere de Giurgiu, lângă localitatea Stăneşti.

Filtre instalate

Poliţiştii din Giurgiu au instalat filtre şi efectuează activităţi specifice.

"Ancheta în desfăşurare este a Parchetului Militar, IJP Poliţie Giurgiu efectuează activităţile specifice pentru prinderea cu operativitate a făptaşilor”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu, Mirela Gheţa.


Transportul era privat

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, trenul care transporta obiecte cu specific militar era un transport social privat. Astfel, nu era necesară informarea autorităţilor în legătură cu deplasarea şi cu ruta urmată.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, a anunțat, într/o conferință de presă, că a fost demarată o anchetă însă nu pot fi comunicate mai multe detalii în acest moment. Vezi AICI declarațiile acestuia.
 


×
Subiecte în articol: arme transport furt
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close