Antena 3 CNN Actualitate Băuţi la bordul avionului. Pilotul şi copilotul aparatului care a aterizat de urgenţă pe un câmp consumaseră alcool

Băuţi la bordul avionului. Pilotul şi copilotul aparatului care a aterizat de urgenţă pe un câmp consumaseră alcool

Băuţi la bordul avionului. Pilotul şi copilotul aparatului care a aterizat de urgenţă pe un câmp consumaseră alcool
Sursa foto: Foto: article.wn.com
de M.Z.    |    10 Mai 2013   •   21:18

Pilotul şi copilotul avionului utilitar care a aterizat de urgenţă, vineri, pe un câmp în apropiere de localitatea Strehaia, din judeţul Mehedinţi, consumaseră băuturi alcoolice, arată primele date ale anchetatorilor.

Ancheta desfăşurată de poliţiştii şi pompierii din Strehaia a evidenţiat că atât pilotul, cât şi copilotul, cu vârste de 49 şi, respectiv, 55 de ani, aveau alcoolemii cuprinse între 0,30 şi 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat în momentul în care avionul a aterziat de urgenţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, informează Mediafax.

Aparatul de zbor aparţine unei firme de dezinsecţie din Timişoara, care era închiriat de Direcţia Silvică Mehedinţi pentru tratament aerian cu insecticid.

Sursa precizată a mai declarat că celor doi li s-a întocmit dosar penal pentru încălcarea codului aerian şi conducerea unui avion sub influenţa băuturilor alcoolice.

Aterizarea de urgenţă s-a produs ca urmare a unei defecţiuni la motorul aparatului de zbor, în urma incidentului avionul având numeroase avarii.

La bordul aparatului de zbor care a aterizat de urgenţă, vineri, pe un câmp din apropiere de Strehaia, se aflau trei persoane care nu au fost rănite în urma incidentului.

Un avion utilitar a aterizat de urgenţă, vineri, în jurul orei 10.30, pe un câmp, în localitatea Ciochiuţa, în apropiere de Strehaia, judeţul Mehedinţi, la faţa locului deplasându-se un echipaj de pompieri.






×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close