Antena 3 CNN Actualitate Pilotul Victor Huci, rănit în accidentul aviatic din Prahova, a murit

Pilotul Victor Huci, rănit în accidentul aviatic din Prahova, a murit

Pilotul Victor Huci, rănit în accidentul aviatic din Prahova, a murit
Sursa foto: Foto: observatorulbuzoian.ro
02 Aug 2011   •   12:40

Singurul supravieţuitor al accidentului aviatic din 12 iulie a murit în noaptea de luni spre marţi pe patul de spital din cauza rănilor suferite. Victor Huci, considerat cel mai bun pilot de încercare din România, s-a prăbuşit de la o înălţime de 200 de metri cu prototipul unui avion ultrauşor, pilotat de bunul său prieten Mircea Toader, care a murit pe loc. Ambii aveau în spate mii de ore de zbor şi zeci de ani de experienţă.

În urmă cu trei săptămîni, piloţii MIrcea Toader şi Victor Huci testau pe un aerodrom din Prahova prototipul unui avion ultrauşor, construit şi omologat în România. Mircea Toader a făcut primul zbor singur. Victor Huci l-a însoţit apoi în postura de copilot.

La aproximativ 200 de metri altitudine, motorul a dat un rateu. Pilotul a vrut să vireze şi să se întoarcă pe pistă, dar avionul a intrat în cădere liberă. Nu a mai putut fi redresat. Avionul ultra-uşor s-a prăbuşit sub privirile neputincioase ale celor care l-au proiectat şi construit.

Pilotul Mircea Toader a murit pe loc. Victor Huci a fost scos dintre flăcări şi dus de urgenţă cu elicopterul la spitalul Floreasca cu arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproape 80 la sută din suprafaţa corpului. I-a fost indusă o comă profundă, dar azi-noapte, organismul pilotului a cedat.

Un adevărat as al manşei, care nu era străin de accidentele aviatice uşoare. Aşa l-au descris colegii pe Victor Huci. Alături de pilotul şi bunul său prieten Mircea Toader, comandorul în rezervă a trecut prin multe încercări.

Victor Huci a ieşit la pensie acum 10 ani, cu peste trei mii de ore de zbor la activ.

 


×
Subiecte în articol: deces accident aviatic Mircea Toader
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close