Antena 3 CNN Actualitate Poliţia infirmă răpirile de copii: Cei care au răspândit zvonurile vor fi pedepsiţi

Poliţia infirmă răpirile de copii: Cei care au răspândit zvonurile vor fi pedepsiţi

Poliţia infirmă răpirile de copii: Cei care au răspândit zvonurile vor fi pedepsiţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iul 2011   •   11:15

Chestorul şef al Poliţiei Capitalei, Vasile Viorel, a declarat că toate zvonurile cu privire la existenţa unor hoţi de copii în ţară sunt false şi că toţi cei care au lansat aceste informaţii în presă vor fi pedepsiţi, în urma unor investigaţii.

"Specialiştii de la Criminalitatea Informatica din cadrul Poliţiei Române efectuează verificări şi au luat toate măsurile necesare pentru a identifica persoanele care pe reţele de internet au indus în eroare populaţia şi au transmis zvonuri false", a declarat chestorul şef  Vasile Viorel.

Mai mult decât atât, Viorel Vasile a adresat mass-mediei rugămintea de a nu mai promova mesaje către populaţie fărăp a verifica veridicitatea informaţiei înaintea, tocmai pentru a nu crea stări de panică.



Pe parcursul zilelor trecute, mii de mailuri au ajuns la populaţie, în care se vorbea de copii răpiţi pentru organe. Panica a fost hrănită şi de cazul unei fetiţe din judeţul Constanţa, răpită acum câteva săptămâni. Găsită după patru zile, a povestit că a fost dusă într-o casă unde erau mai mulţi copii. Răpitorii nu au fost nici acum prinşi.

Printre localnici, poveştile de groază au prins însă viaţă, devenind tot mai reale, iar oamenii tot mai speriaţi.


×
Subiecte în articol: rapiri zvonuri
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close