Antena 3 CNN Actualitate Portul Constanţa ar putea trece pe mâna lui Mazăre. Ponta: Toate porturile mari din Europa sunt la primar

Portul Constanţa ar putea trece pe mâna lui Mazăre. Ponta: Toate porturile mari din Europa sunt la primar

Portul Constanţa ar putea trece pe mâna lui Mazăre. Ponta: Toate porturile mari din Europa sunt la primar
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Mar 2013   •   16:28

Portul Constanţa ar putea fi trecut de sub administrarea Ministerului Transporturilor sub cea a Primăriei Constanţa, aşa cum de principiu se întâmplă şi cu porturi mari din Europa, precum Rotterdam, dar când şi cum se va face transferul rămâne de discutat, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Ponta a răspuns astfel întrebat de jurnalişti dacă intenţionează să treacă Portul Constanţa în administrarea Primăriei, având în vedere că primarul Radu Mazăre s-a arătat îngrijorat de modul în care se desfăşoară activitatea în cadrul acestei porţi maritime.

Băsescu: Mazăre când o face pe papuaşul, când pe apaşul. Ponta să nu-i cedeze Portul

"De principiu, toate porturile mari din Europa, începând cu Rotterdamul, Hamburgul mi se pare că este la fel, au primăria ca acţionar, aşa încât principiul e foarte corect. Când şi cum vom face transferul o să discutăm", a spus premierul.

În toamna anului trecut, presa l-a citat pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, afirmând că există un acord între el şi premierul Victor Ponta de a transfera acţiunile Portului Constanţa la autorităţile locale şi că deputaţii constănţeni vor depune în Parlament un proiect de lege pentru transferarea acţiunilor Portului Constanţa deţinute de stat către autorităţile locale.

 




×
Subiecte în articol: Ministerul Transporturilor Radu Mazare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close