Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ponta: Îl vom scoate pe Adrian Năstase din închisoare

Premierul Ponta: Îl vom scoate pe Adrian Năstase din închisoare

Premierul Ponta: Îl vom scoate pe Adrian Năstase din închisoare
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    29 Noi 2012   •   17:51

Premierul Victor Ponta a spus, joi, că îl va scoate pe fostul premier Adrian Năstase de la închisoare. Declaraţia a fost făcută la Brăila, în timp ce şeful Executivului se afla într-o vizită electorală, ocazie cu care s-a întâlnit cu un grup de susţinători, informează Mediafax.

O femeie din mulţime i-a spus premierului "Să-l scoateţi pe domnul Năstase de acolo!", iar preşedintele PSD a replicat: "Îl scoatem!".

Pe 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". În acest dosar, el a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În seara aceleiaşi zile, Năstase a încercat să se sinucidă, poliţistul care venise să pună în executare sentinţa a intervenint, iar în confruntare politicianul şi-a tras un glonţ în gât, care i-a lezat şi umărul, rana provocată nefiind fatală. Năstase a fost operat pe 21 iunie la Spitalul Floreasca, fiind externat pe 26 iunie.

Ulterior, Adrian Năstase a fost dus de la Spitalul Floreasca la Penitenciarul Spital Rahova, fiind astfel pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei. Apoi, Năstase a fost transferat la Penitenciarul Jilava.






×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Victor Ponta inchisoare
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close