Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Băsescu, despre subiectele de discuţie la lucrările Consiliului European

Preşedintele Băsescu, despre subiectele de discuţie la lucrările Consiliului European

Preşedintele Băsescu, despre subiectele de discuţie la lucrările Consiliului European
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Oct 2014   •   09:45

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la Summitul Partidului Popular European, la reuniunea Grupului de la Višegrad+România+Bulgaria şi la lucrările Consiliului European, potrivit Preşedinţiei.
   
Preşedintele a prezentat, joi, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni, înaintea plecării spre Bruxelles, subiectele de discuţie la lucrările acestui Consiliu, printre care se numără strategia de securitate energetică, măsurile şi acţiunile UE cu privire la problema Ebola, precum şi schimbările climatice pentru decada  2021-2030.

"Sigur se va discuta problema Ebola - măsuri şi acţiuni ale UE legate de această epidemie. Se va adopta decizia cu privire la validarea noii Comisii Europene, după ce aceasta a primit votul Parlamentului European", a declarat Băsescu.

De la ora ora 17.00 (ora României), Traian Băsescu participă la reuniunea Grupului de la Višegrad+România+Bulgaria în perspectiva pregătirii Consiliului European, apoi la reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European.
   
După fotografia de familie, şeful statului va participa la prima sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, iar seara va lua parte la dineul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
   
Vineri dimineaţă, preşedintele are programată participarea la a doua sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, iar la final, în jurul orei 13.15 (ora României) va susţine o declara?ie de presă.
 

×
Subiecte în articol: Consiliul European
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close