Antena 3 CNN Actualitate Noi IMAGINI cu ELICOPTERUL PRĂBUŞIT, filmate cu drona

Noi IMAGINI cu ELICOPTERUL PRĂBUŞIT, filmate cu drona

Noi IMAGINI cu ELICOPTERUL PRĂBUŞIT, filmate cu drona
Sursa foto: Foto: Claboo Media
de M.C.    |    M.Z.    |    22 Dec 2014   •   16:42
Update 16.42 - Noi imagini surprinse la scurt timp după prăbuşirea elicopterului SMURD în Lacul Siutghiol au fost făcute publice de Claboo Media. Proprietarul dronei a făcut publică o primă înregistrare şi mai multe fotografii în care se poate vedea locul în care a căzut aparatul de zbor, în jurul căruia se observă o pată de combustibil.

Din imagini se pot observa şi bărcile care se îndreaptă spre victime: una a pescarilor, cea cu motor şi celalată, a echipajului ISU, la vâsle.

Dumitru Bogdan, proprietarul dronei, a ţinut să facă publice imaginile la ora 16 şi 11 minute, exact la ora prăbuşirii elicopterului SMURD, în memoria victimelor accidentului.

Medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era însărcinată, pilotul comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani), şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic produs în urmă cu o săptămână în Constanţa. Elicopterul SMURD care s-a prăbuşit luni după-amiază în lacul Siutghiol transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde alimentase cu combustibil.

Operaţiunile de căutare şi salvare au durat aproximativ 12 ore. Accidentul a fost anunţat de un martor la numărul de urgenţă 112, la ora 16.11, iar în jurul orei 16.30, primele echipaje ale ISU Dobrogea au început operaţiunile de căutare pe lac. Intervenţia s-a încheiat oficial marţi, la ora 4.10, când a fost adusă la mal ultima victimă.

Procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale în acest caz pentru infracţiunile de neluare şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. De asemenea, în continuarea cercetărilor, procurorii militari au extins urmărirea penală pentru ucidere din culpă. Ulterior, ancheta a fost preluată de Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close