Antena 3 CNN Actualitate Prima reacţie a Casei Regale a României, după protestele din ţară

Prima reacţie a Casei Regale a României, după protestele din ţară

Prima reacţie a Casei Regale a României, după protestele din ţară
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Ian 2012   •   10:48
Casa Regală a României a ieşit public cu prima reacţie, după ce protestatarii au scandat toată săptămâna "Monarhia salvează România". Principele Radu a publicat pe blogul personal un mesaj al unui protestatar anonim care susţine că Majestatea Sa Regele şi Principesa Moştenitoare trebuie să susţină manifestările paşnice şi democratice.

Anonimul al cărui mesaj apare pe blogul principelui Radu susţine că a participat la protestele din Bucureşti încă din 13 ianuarie, pentru a fi solidar cu prietenii şi cunoscuţii săi.
 


"Votul şi protestul sunt factori determinanţi ai libertăţii şi democraţiei, motiv pentru care am participat la proteste, nu doar din indignare faţă de situaţia actuală a ţării, dar mai ales din obligaţia civică si cetăţeneasca, pe care cu toţii trebuie să o îmbrăţişam şi pe care trebuie să o întărim cu orice pret. (...) Jandarmii, după ce ne-au iritat prin prezenţa ostilă, ne-au alergat ca pe ovine şi ne-au gazat ca pe şobolani, în egală măsură”, scrie anonimul.

Mesajul continuă cu un îndemn adresat reprezentanţilor Casei Regale, să susţină protestatarii ieşiţi în stradă timp de nouă zile.

"Îndrăznesc să consider ca Majestatea Sa Regele şi Principesa Moştenitoare, prin Casa Regală trebuie să sustina manifestările paşnice şi democratice, îndemnând la libera exprimare si coagularea cugetarilor noastre. Îndemnul la nonviolenţă trebuie adresat atât protestatarilor cât şi instituţiilor de ordine publică, pentru ca acestea din urmă să conştientizeze că va exista viaţă în Romania şi dupa Băsescu, sau cel puţin aşa sperăm cu toţii."

Mesajul postat pe pagina de internet a principelui Radu Duda, dar şi pe reţelele de socializare, este prima reacţie a Casei Regale de la începerea protestelor şi până acum.

×
Subiecte în articol: casa regala România protestatari
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close