Antena 3 CNN Actualitate Protest în Capitală faţă de includerea violului în Legea medierii: "Trauma violului nu este moftul mediatorului!"

Protest în Capitală faţă de includerea violului în Legea medierii: "Trauma violului nu este moftul mediatorului!"

Protest în Capitală faţă de includerea violului în Legea medierii: "Trauma violului nu este moftul mediatorului!"
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Feb 2013   •   21:18

Peste 60 de persoane au protestat vineri, în Piaţa "Sf. Anton" din Capitală, faţă de includerea violului în legea medierii, informează Agerpres.

"Ne-am dori foarte mult să atragem atenţia asupra faptului că violul nu trebuie inclus în legea medierii, chiar dacă este vorba de o şedinţă de informare, pentru că aceasta trădează faptul că traumele unui viol nu sunt înţelese de legiuitor", a declarat Alice Iancu, vicepreşedinte al Centrului Filia.

Aceasta a menţionat că prin protestul de vineri se cere şi înfiinţarea de centre de urgenţă pentru victimele violului şi formarea unui personal specializat în problematica agresiunilor sexuale, care să acţioneze în interesul victimelor, prin consiliere psihologică şi legală.

Alice Iancu a precizat că protestul a fost organizat de şase organizaţii guvernamentale, printre care Centrul Filia, Societatea de Analize Feministe "AnA" şi Asociaţia "Front".

În susţinerea demersului lor, cele şase organizaţii nonguvernamentale au lansat o petiţie online prin care cer scoaterea violului şi a violenţelor sexuale din legea medierii.

Potrivit vicepreşedintelui Filia, în mai puţin de zece zile au fost strânse deja 2.000 de semnături, petiţia fiind în continuare deschisă, urmând a fi trimisă atât premierului Victor Ponta, cât şi Ministerului Justiţiei şi Parlamentului.

Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum "Trauma violului nu este moftul mediatorului!", "Sunteţi complici cu agresorii!", "Statul încurajează violul cu plată!", "Legea medierii = obstacol pentru victime!".

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close