Antena 3 CNN Actualitate Proteste antiprezidenţiale la Cotroceni. Manifestanţii au fost legitimaţi şi trimişi acasă

Proteste antiprezidenţiale la Cotroceni. Manifestanţii au fost legitimaţi şi trimişi acasă

Proteste antiprezidenţiale la Cotroceni. Manifestanţii au fost legitimaţi şi trimişi acasă
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Ian 2012   •   19:14
Update 23.50 - Protestatarii din faţa Palatului Cotroceni sunt legitimaţi la această oră de către forţele de ordine. Mai multe persoane, care s-au opus legitimării, au fost reţinute.

Update 22.55
- Un participant la manifestaţiile din faţa Palatului Cotroceni a încercat să sară gardul mobil amplasat de Jandarmerie şi a fost reţinut. În continuare, mii de bucureşteni scandează la Cotroceni lozinci antiprezidenţiale.



Update 21.21 - Manifestaţiile din faţa Palatului Cotroceni au degenerat. Protestatarii încercă să forţeze gardurile mobile de la Cotroceni şi se îmbrâncesc cu forţele de ordine.

Update 20.30 - Protestatarii bucureşteni au ajuns în faţa Palatului Cotroceni. Oamenii scandeză sloganuri împotriva preşedintelui Traian Băsescu, cerându-i să iasă afară. Din primele informaţii, preşedintele Traian Băsescu s-ar afla în incinta Palatului Cotroceni. Peste 2.000 de oameni protestează la această oră la Cotroceni.




Peste 1.500 de persoane din Capitală au plecat în marş spre Cotroceni. Ei sunt însoţiţi de forţele de ordine.  Oamenii continuă să scandeze sloganuri pro-Raed Arafat şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu, solicitând alegeri anticipate.

Aproximativ 500 de bucureşteni, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, au ieşit, vineri searã, în Piaţa Universităţii, la un miting de susţinere faţă de medicul Raed Arafat.

'Am venit aici pentru dr. Arafat. El a înfiinţat Serviciul SMURD, care a ajutat foarte mulţi cetăţeni ai României. Demisia dânsului nu cred că este un lucru bun pentru România', a afirmat unul dintre manifestanţi.

Cetăţenii prezenţi în Piaţa Universităţii scandează lozinci pro-Raed Arafat şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

Un astfel de miting se desfăşoară la această oră şi în Piaţa Sfatului din Braşov şi în Timişoara.

 


Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Acţiuni similare au avut loc, miercuri seară şi joi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, respectiv la Târgu-Mureş, la manifestaţie participând mii de persoane.







×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close