Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: EL este singurul politician din România care are o şansă reală să fie numit Secretar General al NATO

Radu Tudor: EL este singurul politician din România care are o şansă reală să fie numit Secretar General al NATO

Radu Tudor: EL este singurul politician din România care are o şansă reală să fie numit Secretar General al NATO
30 Apr 2013   •   20:36

Mircea Geoană este singurul politician din România care are o şansă reală să ajungă Secretar General al NATO, a declarat jurnalistul Radu Tudor, în ediţia de marţi a emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3, arătând că el îndeplineşte cele două condiţii estenţiale pentru acest post.

Prima este aceea ca respectivul candidat "să fi fost prim-ministru, ministru al Apărării sau ministru de Externe. Geoană a fost un foarte bun ministru de Externe", a spus Radu Tudor.

Cea de-a doua condiţie este aceea că "trebuie să ai o relaţie extrem de solidă, nu doar oficială, ci şi personală, la Washington. Dintre toţi politicienii din România, singurul politician care efectuează, în fiecare an, două vizite la Washington şi are o agendă de întâlniri cu congresmani, cu oameni din Departamentul de Stat, este Mircea Geoană", a mai adăugat Radu Tudor.

Realizatorul "Punctul de Întâlnire" este de părere că ipoteza potrivit căreia Traian Băsescu ar putea deveni secretar general al NATO este o diversiune, şi asta pentru că nici un fost şef de stat nu a mai fost numit într-o astfel de funcţie.


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close