Antena 3 CNN Actualitate Raport: Cum a scăpat Bercea Mondial de dosarele penale

Raport: Cum a scăpat Bercea Mondial de dosarele penale

Raport: Cum a scăpat Bercea Mondial de dosarele penale
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Aug 2014   •   13:07

A apărut raportul Inspecţiei Judiciare privind dosarele lui Bercea Mondial: 22 de dosare de spălare de bani, corupţie şi alte infracţiuni, în care procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, potrivit ştiri pe surse.ro.

Controlul a fost efectuat de inspectorii judiciari in perioada 21 - 25 iulie 2014. Marţi, secţia de procurori a CSM a analitat acest raport şi a cerut procurorului general să reanalizeze patru dosare



Cum a scăpat Bercea de dosare

Raportul Inspecţiei Judiciare privind dosarele lui Anghel Sandu din 2006 şi până în prezent, aflate la Parchet, DNA şi DIICOT:

 
Dosarul nr. …/PA/2011:
 
(...) în cursul anului 2005, medicul B.S.C. ar fi eliberat o adeverinţă cu privire la faptul că Anghel Sandu a fost pacientul Spitalului de Psihiatrie S.G., în urmă cu circa 20 ani, obţinând un act medical care atesta faptul că acesta ar suferi de afecţiuni psihice; în cursul anului 2006 medicul a achiziţionat de la Anghel Sandu două suprafeţe de teren alăturate, iar în cursul anului 2009 medicul le-a vândut soţiei lui Anghel Sandu, cu un preţ mai mare decât cel de achiziţie, ceea ce ar constitui indicii pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 254 Cod penal şi 289 Cod penal în cazul lui B. S. şi art. 255 şi 25 rap. la 289 şi 291 Cod penal, în cazul lui Anghel Sandu.
 
Prin rezoluţia nr. …/PA/2011 din 23.02.2012, s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de cei doi făptuitori, apreciindu-se că faptele nu există.

 
Dosarul nr. …/P/2008
 
(...)  în sensul că SC … SRL a încasat prin virament de la diverse societăţi comerciale suma totală de … ron. În aceeaşi perioadă, Anghel Sandu asociat şi administrator la SC … SRL a efectuat tranzacţii în valoare totală de … ron din contul SC … SRL şi depuneri în contul SC … SRL, în valoare de … ron.(..) Cu privire la acest dosar, există presupunerea rezonabilă că nu au fost administrate toate mijloacele de probă necesare pentru stabilirea obiectului cauzei, soluţia bazându-se pe o prezumţie de identitate de obiect, care însă nu rezultă din actele dosarului.
 
Prin rezoluţia nr. …/P/20087 din … s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Anghel Sandu, pentru art. 23 din Legea nr. 565/2002 şi evaziune fiscală, prev. de art. 9 din Legea nr. 241/2005, cu motivarea că aceleaşi fapte au făcut obiectul dosarului nr. …/P/D/2005 al Biroului Teritorial Olt - DIICOT.

 
Dosarul nr. …/P/2008
 
(...) În baza unor informaţii furnizate de structurile specializate, cu privire la faptul că în perioada 2007-2008, direct sau prin interpuşi, Anghel Sandu a derulat mai multe tranzacţii comerciale ilegale, cu autoturisme noi, faptă ce constituie infracţiunea prev. de art. 215 alin. 1, 2 şi 5 Cod penal.
 
Prin rezoluţia nr. …/P/2008 din 10.04.2009 s-a dispus confirmarea propunerii de neîncepere a urmăririi penale, reţinându-se că societăţile nu au solicitat restituiri de TVA în urma unor tranzacţii ilegale, ci au derulat relaţii comerciale legale, au înregistrat facturile de achiziţie în jurnalele de cumpărări şi facturile de vânzare în jurnalele de vânzări, astfel încât s-a apreciat că faptele nu există.
 
 
Dosarul nr. …/P/2010
 
(...) S-a sesizat săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 20 rap. la art. 197 pct. 2 lit. b1 Cod penal, şi art. 189 pct. 2 Cod penal, faţă de Anghel Sandu, constând în aceea că, la data de 10.07.2010  ar fi constrâns-o pe minora A.F. să urce în autoturismul său şi ar fi încercat, prin ameninţare, să întreţină acte sexuale cu aceasta.
 
Prin ordonanţa nr. …/P/2010 din 06.08.2010, s-a dispus neînceperea urmăririi penale, disjungerea şi declinarea cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria C., în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 189 alin. 1,2 Cod penal, reţinându-se că, pe parcursul cercetărilor, atât A.F. cât şi reprezentantul său legal A. G., au revenit asupra celor sesizate în plângere, declarând că aspectele reclamate în plângerea penală nu sunt reale.

Citiţi aici Raportul integral al Inspecţiei Judiciare
 
Bercea, SCĂPAT de 100 de dosare penale. CSM va cerceta cazul

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.
 
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Pe 20 iunie, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

×
Subiecte în articol: Bercea Mondial
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close